FOR ET SYN: Denne gaven møtte styrelederen i Varhaug IL torsdag: 500 tusenlapper i postkassen. Foto: Morten Jelsa
FOR ET SYN: Denne gaven møtte styrelederen i Varhaug IL torsdag: 500 tusenlapper i postkassen. Foto: Morten Jelsa

Idrettsleder fant en halv million kroner i postkassen – for andre gang på to år

Styrelederen i Varhaug IL fant 500 tusenlapper i postkassen.

Anonyme gaver til lokale idrettslag er nok ikke noe sjeldent fenomen i Norge, men det spørs likevel om overraskelsen som styrelederen i Varhaug IL fikk torsdag tar den berømmelige kaka.

Summen er én ting, men også måten gaven ble gitt på skiller seg ut en smule.

KUNNE GLISE GODT: Morten Jelsa er svært takknemlig for den anonyme gaven til Varhaug IL. Foto: Privat
KUNNE GLISE GODT: Morten Jelsa er svært takknemlig for den anonyme gaven til Varhaug IL. Foto: Privat

Styreleder Morten Jelsa (35) fant nemlig en halv million kroner – i kontanter – i postkassen da han kom hjem fra jobb, skriver Jærbladet.

Pengegaven besto av 500 tusenlapper som pent var brettet i ti og ti.

– Jeg hadde nettopp parkert bilen da jeg ble oppringt av et ukjent telefonnummer. Vedkommende presenterte seg ikke, men ba meg om å sjekke postkassen. Og der lå pengene. Jeg skjønte med en gang hva det var, sier Jelsa til TV 2.

Fikk samme gave i 2014

Og grunnen til at at han visste det er enkel: Varhaug-styrelederen har faktisk opplevd akkurat det samme en gang tidligere.

I 2014 kom nemlig Jelsa hjem og fant nøyaktig samme sum - 500 000 kroner - i ti konvolutter i postkassen.

Synet av den pengesterke gaven var unektelig spesiell, innrømmer Jelsa.

– Det er noe eget ved å se 500 000 kroner fysisk foran seg. Det blir ikke det samme som å se på 500 000 kroner inne på nettbanken, for å si det sånn, sier han og ler.

– Det var også litt spesielt da jeg hadde tatt ut alle pengene og skulle ta bilde av dem. Jeg plasserte de oppå hverandre på bordet, men kom borti bunken. Da falt 300 000 kroner ned på gulvet. He he, det har jeg ikke opplevd før, sier Jelsa.

Pengegaven kommer naturlig nok svært godt med for den vesle breddeidrettsklubben.

Varhaug ferdigstiller nemlig en flerbrukshall som skal stå ferdig til sommeren.

– Pengene hjelper oss svært mye, og gjør driften mye enklere fremover ved av gjelden kan minkes. Dette betyr uendelig mye for både klubben og bygda. Alle ble glade over dette, forteller Jelsa.

Vet ikke hvem giveren er

Mange vil nok følt på fristelsen til å ta pengene selv, men den lojale styrelederen er ikke tvil om at pengegaven var tiltenkt til Varhaug IL, og han satte også pengene rett inn på idrettslagets konto.

– Jeg tenkte ikke et sekund å beholde pengene selv. Dette var ment til Varhaug IL. Det er det ingen tvil om. Jeg dro rett til banken og satte pengene inn, sier han.

Jelsa vet ikke hvem den anonyme giveren er.

– Men jeg vet at det er en eldre kvinne. Hvorvidt hun har lokal tilhørighet eller ikke, vet jeg ingenting om. Jeg har selvsagt lyst til å finne ut hvem hun er for å få takket skikkelig. Samtidig så har jeg ingen problemer med å respektere at hun ønsker å beholde anonymiteten sin, sier han.