I lørdagens Magasinet står det en sak som allerede har fått mye oppmerksomhet – og det før den er på trykk. Ida Fladen har nemlig i sammenheng med sitt nye TV 2-program «Happy Go Lucky» stilt opp i et intervju i magasinet.

I den anledning poserer hun på forsiden av bladet med kun to stekte egg over brystene.

– Det at folk reagerer så sterkt på denne forsiden uten å en gang ha lest saken, viser hvor betent dette temaet er. Uansett hva man prøver å gjøre for å bekjempe kroppspress, så vil folk reagere. Sånn er det bare, skriver Ida Fladen i en SMS til TV 2.

– Vi er så fine, alle sammen

En av de som har tatt tak i debatten, er Maniac-programleder Espen PA Lervaag. Han oppdaget bildet, og tenkte Fladen kanskje trengte litt hjelp til å illustrere poenget sitt.

– Jeg så bildet i går kveld da jeg hadde lagt meg. Jeg tenkte med en gang at min kropp ville passe bedre til å vise det budskapet hun ønsker å skildre. Det er mange jenter som drømmer om kroppen til Ida Fladen. Oss hvite menn som pusher 100 kilo er det verre med, sier komikeren.

Derfor bar det opp tidlig fredag morgen. I kantina til produksjonsselskapet Rubicon tok han fram stekepanna og stekte flere speilegg. Deretter bar det inn på et møterom, hvor en kollega fikk æren av å ta bildet.

– Budskapet mitt er at vi er så fine, alle sammen. Det er ikke bare vakre kvinner som Ida Fladen som kan ta slike bilder. Jeg oppfordrer alle til å dele sine bilder. Ta det du har på frokostbordet og dander det på kroppen. Jeg vil gjerne se flere varianter. Pølser? Bønner? Knekkebrød? sier Lervaag.

– Folk må tørre å slappe av mer

– Jeg synes ikke Ida Fladen har noe å skamme seg over. Hun er en sunn og frisk jente. Men jeg synes hun skaper en fin debatt.

Fladen selv håper hun bidrar til mer humor og mindre stress rundt kroppsidealene.

– Folk må tørre – og også få lov til – å slappe mer av rundt disse tingene. Ikke stresse seg syk på vei mot et uoppnåelig kroppsideal. Jeg tror særlig unge jenter har godt av å se mer «normale» kropper og høre noen som har et sunt forhold til kropp uttale seg, sier hun.

– Bare vent til dere ser meg bade i en seng av potetgull på et av de andre bildene!

«Happy Go Lucky» blir å se på TV 2 senere i år. Maniac kan du se på TV 2 Sumo.