MØRBANKET: Slik så Chad Haga ut for en liten uke siden. Foto: Instagram, @thehagasaki.
MØRBANKET: Slik så Chad Haga ut for en liten uke siden. Foto: Instagram, @thehagasaki.

Påkjørt toppsyklist fikk 96 (!) sting fjernet

Amerikanske Chad Haga allerede tilbake på sykkelen etter skrekkvelten.

23. januar ble seks Giant-Alpecin-ryttere, deriblant stjernene John Degenkolb og Warren Barguil, påkjørt på trening i Spania.

Nevnte Degenkolb holdt på å miste tuppen av sin venstre pekefinger, men verst gikk krasjen ut over Chad Haga.

88 sting i ansiktet og nakken

27-åringen fra Texas ble fraktet til sykehus i helikopter, hvor han blant annet fikk behandling for større sår i nakke, kinn, bryst og leppe, samt et brudd i øyehulen.

Den amerikanske rytteren så imidlertid ut til å ta det hele med relativt godt humør, til tross for de stygge skadene, og var tidlig ute med positive meldinger i sosiale medier.

Tidligere denne uken kunne han meddele at han allerede var tilbake på sykkelen, dog innendørs, og på fredag kunne han informere om at alle stingene hadde blitt fjernet.

Og det var ikke rent få: seks på ene kneet, to på albuen og hele 88 i ansiktet og nakken.

Totalt: 96.

– Lagkameratene lå strødd utover veien, mye blod...

Haga, eller «Hagasaki» som han kalles blant venner, har ikke satt noen dato for et comeback i konkurranse, og tidligere denne uken kunne Degenkolb meddele at vårklassikerne i år må gå uten fjorårets mester i både Milano-San Remo og Paris-Roubaix.

Også innblandet i ulykken var Max Walscheid, Fredrik Ludvigsson og Ramon Sinkeldam.

Norske Sindre Lunke var på samme treningsleir, men var akkurat da ute og trente med noen andre lagkamerater.

– Jeg fikk høre om ulykken da vi var ute på treningstur. Jeg var i den siste treningsgruppen, og vi hadde spurtøkter, da den ene sportsdirektøren sa at han måtte dra ned til den andre gruppen, der ulykken hadde vært, og hjelpe til. For det hadde vært en alvorlig krasj, sier han til TV 2.

– Hva så dere da?

– Vi ble informert om hvordan det så ut der, og da vi syklet forbi ulykkesstedet så det ut som en slagmark, der lagkameratene dine lå strødd utover veien, mye blod, knekte sykler... Rett og slett en slagmark.

– Hva gjør det med en førsteårsproff som deg å se noe sånt så tidlig i proffkarrieren?

– Det viser hvor utsatte vi er som syklister når vi er ute og trener. Du tror ikke at sånt kan skje. Det setter en støkk i deg.