FENGSLET: Espen Lee er fengslet sammen med to andre nordmenn på Kypros. Barnemorens advokat forteller til TV 2 at kvinnen er redd. (Foto: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP / NTB scanpix)
FENGSLET: Espen Lee er fengslet sammen med to andre nordmenn på Kypros. Barnemorens advokat forteller til TV 2 at kvinnen er redd. (Foto: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP / NTB scanpix) Foto: Iakovos Hatzistavrou / Afp

Kypros-morens advokat: – Hun lever på skjult adresse og er urolig

TV 2 (NIKOSIA): Moren til den tre år gamle jenta som Espen Lee og to andre nordmenn er mistenkt for å ha planlagt å kidnappe lever på hemmelig adresse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 møtte kvinnens forsvarer fredag morgen. Han sier nordmennenes historie om at de bare skulle hente barnefarens Volvo, er oppspinn.

– Hun brukte bilen mens de fremdeles var sammen, men har ikke rørt den siden 14. November, da hun anså forholdet for å være over, forteller Laris Vrahimis til TV 2.

BILEN: Dette er bilen, en Volvo XC 70, Espen Lee hevdet han var på Kypros for å hente. (Foto: Roar Dalmo Moltubak)
BILEN: Dette er bilen, en Volvo XC 70, Espen Lee hevdet han var på Kypros for å hente. (Foto: Roar Dalmo Moltubak)

– Det har aldri vært noen konflikt om bilen. Barnefaren har bilnøklene, og kan hente den når som helst. Det var ingen grunn til at tre menn måtte komme for å hente den, sier Vrahimis.

Da politiet pågrep nordmennene natt til mandag ble en bilnøkkel beslaglagt, opplyser politiets pressekontakt til TV 2.

– Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke kommentere om nøkkelen tilhører den aktuelle Volvoen, sier pressetalskvinnen.

Veldig bekymret

Politiet mener det er konflikten om foreldreretten til den norsk-kypriotiske jenta som ligger bak at den høyprofilerte ekstorpedoen Espen Lee (60), en 28-åring og en 40-åringen ble pågrepet og fengslet på vei inn i den greske delen av Kypros.

– Min klient er veldig bekymret hvor hva som kan skje videre, når barnefaren er i stand til å sende disse tre for å ta barnet hennes, sier Vrahimis.

Kvinnen ble advart av politiet da det ble kjent at de tre var på vei til Kypros.

– Hun er en sterk kvinne, men hun har tatt sine forholdsregler. Hun lever på skjult adresse, og er naturligvis urolig selv om de tre er arrestert, sier Vrahimis.

Det var VG som først meldte via kvinnens advokat at hun har gått i dekning.

Startet i oktober

Ifølge advokaten startet konflikten mellom den norske faren og den kypriotiske moren i oktober. Ekteparet har ifølge Vrahimis bodd i hvert sitt land, og kvinnen har kun vær ti Norge i kortere perioder siden datteren ble født. I oktober dro moren og datteren til Norge for et kortere besøk, men faren ønsket da at barnet skulle bli igjen for å lære seg norsk.

– Hun rapporterte dette til kypriotiske myndigheter og fikk medhold i at barnet ikke kunne holdes i Norge mot hennes vilje, sier Vrahimis.

Kvinnens hjemreise ble utsatt, men 12. november fløy hun og datteren til Kypros etter å ha fått den en rettslig beslutning fra hjemlandet.

I januar kom angivelig Espen Lee og en av de andre pågrepne til Kypros for å gjøre seg kjent med tanke på å gjennomføre en kidnapping senere.

– Oppsinn, sa Lee til TV 2 i går om siktelsen.

Etterlyser hushjelp

Politiet mener de to møtte kvinnens tidligere hushjelp, og at kvinnen blant annet viste de to hvor den kypriotiske barnemoren arbeider. Kvinnen ble torsdag etterlyst.

– Hun sluttet å jobbe hos min klient i november, og det er sannsynlig at hun kan ha møtt nordmennene på deres forrige besøk her på Kypros, sier advokat Laris Vrahimis til TV 2 fredag.

Politikilder på Kypros sa torsdag at den filippinske hushjelpen skal ha vist nordmennene hvor kvinnen arbeider i Nikosia, under det politiet var en reise to av de tre nordmennen gjennomførte i januar for å planlegge en bortføring.

– Det er mye som tyder på at hun var i kontakt med barnefaren i Norge, basert på det jeg vet, sier Vrahimis til TV 2.