Mark Zuckerberg og Facebook oppdaterer teorien om at alle mennesker er knyttet til hverandre gjennom seks personer. Tallet skal nå være kun 3.57.
Mark Zuckerberg og Facebook oppdaterer teorien om at alle mennesker er knyttet til hverandre gjennom seks personer. Tallet skal nå være kun 3.57. Foto: Josh Edelson

Du «kjenner» hver tredje person på Facebook

Verden er liten, skal vi tro Facebook som har regnet ut at alle deres brukere er knyttet til hverandre gjennom kun tre og en halv person.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du har kanskje hørt teorien om at alle mennesker i verden er knyttet til hverandre gjennom kun seks steg? Dette bekreftes nå av Facebook som i tillegg halverer tallet og mener at to tilfeldige Facebook-brukere er skilt med kun 3.57 personer. Dette melder BBC.

Det betyr at blant de 1,6 milliarder brukerne som Facebook har, så "kjenner" du hver tredje til fjerde person på nett-tjenesten.

Dette har Facebook funnet ut i forbindelse med at de nå ferier 12 år som sosialt medium.

Myten om "Six degrees of separation" handler om at du plukker en hvilken som helst person i verden, og finner en tilknytning til dem gjennom seks andre mennesker. Facebook mener altså nå at de kan avkrefte at dette er en myte.SS

– Dette er et godt eksempel som viser hvor nært verdens befolkning har blitt knyttet til hverandre, uttaler selskapet.

Du kan altså skryte av at du er venn med Johnny Depps eller Madonnas venns venn. Sjekk hvor mange steg som knytter deg til resten av verdens befolkning her.