Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alex Teixeira ble heftig koplet til Liverpool i januarvinduet, men en overgang ble aldri noe av.

Nå er det klart at den ettertraktede brasilianeren likevel bytter klubb: Teixeira er solgt fra ukrainske Sjakhtar til kinesiske Jiangsu Suning for svimlende 50 millioner euro – vel 500 millioner kroner, melder L'Equipe.

Sjakhtar-trener Mircea Luscescu bekrefter også at salget er i boks.

– Det er sant. Vi har solgt ham til Kina, sier rumeneren til den franske sportsavisen.

Overgangssummen er den største i kinesisk fotballhistorie, og kommer bare dagen etter at Jackson Martinez ble solgt til Guangzhou Evergrande med en prislapp på 420 millioner kroner.

Teixeiras nye klubb – med den levende rumenske fotballegenden Dan Petrescu som trener – kjøpte på sin side Ramires fra Chelsea forrige måned.

Liverpool bød ikke nok
Teixeira var ett av de heteste navnene på ryktebørsen i januar, og sjansene for at han ville bli Liverpool-spiller var ifølge tabloidavisene store.

Liverpool-manager Jürgen Klopp innrømmet at han gjerne ville hente 26-åringen, men The Reds la angivelig ikke nok penger på bordet til Sjakhtar-ledelsen.

Liverpool skal nemlig ha strukket seg til 320 millioner kroner, men dette skal ha vært langt under kravet til Sjakhar. Noe som er forståelig nå.

Det kinesiske overgangsvinduet stenger ikke før 26. februar, så det er godt mulig at flere stjerner fra europeiske storklubber blir hentet de nærmeste ukene.

Kinesisk storsatsing
Kinesisk fotball satser nemlig knallhardt – med solide økonomiske muskler i ryggen fra kinesiske myndigheter.

I forrige måned ble det kjent at den kinesiske lysprodusenten Ledman hadde kjøpt tittelsponsoratet til portugisisk 2. divisjon.

Kineserne hadde imidlertid et noe uvanlig krav: Alle klubbene i ligaen skulle nemlig ha minst én kinesisk spiller hver i startoppstillingen.

Kineserne trakk etterhvert dette kravet, men skal likevel legges til rette for at klubbene henter talentfulle kinesere. Blant annet ved hjelp av økonomiske bonuser.

Den avtalen – i tillegg til alle stjernesigneringene den siste tiden – er nok et skritt i kinesiske myndigheters ambisiøse plan om å bli en fotballstormakt.

– Kina skal vinne fotball-VM
Landets president Xi Jinping er svært fotballinteressert skal ha sagt at «Kina har tre mål: Kvalifisere seg til fotball-VM, arrangere VM og vinne VM».

Myndighetene har derfor lagt til rette for at kinesiske selskaper skal kjøpe seg inn i europeisk fotball, noe flere aktører også har gjort det siste året.

I løpet av 2015 kjøpte blant annet kinesiske selskaper seg inn i både Atlético Madrid, Espanyol og Manchester City. I tillegg kjøpte selskapet Ledus like så godt den franske klubben Sochaux.