KUNNE SPILT FOR CITY: Pep Guardiola trente med Manchester City som spiller i 2005, men overbeviste ikke nok til kontrakt. Foto: Scanpix
KUNNE SPILT FOR CITY: Pep Guardiola trente med Manchester City som spiller i 2005, men overbeviste ikke nok til kontrakt. Foto: Scanpix Foto: Matthias Balk

Guardiola ble vraket av Manchester City – som spiller

– Han var en hyggelig fyr, men vi hadde ingen kontrakt å tilby ham.

Mandag ettermiddag ble den dårlig skjulte hemmeligheten bekreftet: Pep Guardiola overtar som Manchester City-manageren til sommeren.

Spanjolen overtar de lyseblå til sommeren med skyhøye forventninger.

Den store suksessen som både Barcelona- og Bayern München-trener de siste årene har naturlig nok sørget for det.

City-ledelsen jobbet hardt og strakk seg langt for å sikre seg Guardiolas signatur.

45-åringen får en svært solid lønningspose – han blir angivelig historiens best betalte manager – men City-eierne innyndet seg også hos Guardiolas bror, skriver Telegraph.

Men visste du at Guardiola også var aktuell som City-spiller en gang, men at han ble vraket?

– Jeg hadde gitt ham min jobb
Året var 2005 og Guardiola var på prøvespill hos de lyseblå under pre-season-treningen på sommeren. Midtbanespilleren hadde nettopp avsluttet et opphold hos Al-Ahli i Dubai og ønsket seg tilbake til Europa.

Men den nå genierklærte treneren klarte ikke å overbevise daværende City-manager Stuart Pearce.

– Han trente med oss noen dager. Han hadde nettopp spilt i Midtøsten og ønsket en ny kontrakt. Han var en hyggelig fyr, men vi hadde ingen kontrakt å tilby ham, forteller Pearce til BBC Radio 5.

Den tidligere Nottingham Forest-bauten innrømmer likevel at han hadde gjort ting litt annerledes hvis han kunne sett inn i fremtiden.

– Jeg visste ikke den gangen at han kom til å bli en god trener. Hvis jeg hadde visst det, så hadde jeg gitt ham min jobb og gått derfra med en gang, sier 53-åringen med et smil.

Pearce – som ledet City mellom mars 2005 og mai 2007 – gleder seg likevel over at Guardiola nå har fått jobben.

EN UNG PEP: Pep Guardiola avbildet som Roma-spiller i 2003. 
EN UNG PEP: Pep Guardiola avbildet som Roma-spiller i 2003. 

– For en flott fyr og en flott manager. Og for en signering av City, sier Pearce.

Kunne spilt med Dunne og Vassell
Det hører selvsagt med til historien at City den gangen ikke var den samme klubben som den er i dag. Dette var før rike arabere hadde overtatt klubben, og før de store stjernene dominerte i spillerstallen.

Hvis Guardiola hadde fått kontrakt den sommeren så ville han i stedet vært lagkamerater med spillere som Darius Vassell, Trevor Sinclair, Claudio Reyna, Joey Barton, Stephen Ireland, Sylvain Distin og Richard Dunne.

Guardiola fikk i stedet en rekke meksikanske lagkamerater den sommeren, ettersom han signerte for korttidskontrakt med den meksikanske klubben Dorados. Der ble Guardiola værende i seks måneder, før han reiste hjem til Barcelona og begynte sin trenergjerning.

Guardiolas storhetstid som spiller var likevel hos Barcelona mellom 1990 og 2001, der han fikk over 350 kamper. I tillegg fikk han over 40 landskamper for Spania mellom 1992 og 2001.

Etter at han forlot Barca i 2001 spilte Guardiola en håndfull kamper for de italienske klubbene Brescia og Roma, før han dro til Dubai i 2003.