FORLATE FØR SLUTT: En gruppe Liverpool-fans oppfordrer andre medsupportere om å forlate Anfield i protest mot økte billettpriser. Supporterne på bildet over har – så langt TV 2 kjenner til – ingenting med protesten å gjøre. Foto: Scanpix
FORLATE FØR SLUTT: En gruppe Liverpool-fans oppfordrer andre medsupportere om å forlate Anfield i protest mot økte billettpriser. Supporterne på bildet over har – så langt TV 2 kjenner til – ingenting med protesten å gjøre. Foto: Scanpix Foto: Alex Morton

Liverpool-fans vil forlate Anfield før kampslutt i billettprotest

Det kan bli glisne tribuner i sluttminuttene mot Sunderland.

En gruppe Liverpool-fans er svært misfornøyde med klubbens økte billettpriser fra neste sesong og går nå til drastiske skritt for å markere dette.

Gruppen Spion Kop 1906 oppfordrer nemlig alle med The Reds-hjerte om å forlate Anfield i det 77. minutt i lørdagens seriekamp mot Sunderland.

Supportergruppen annonserte dette på sin Twitter-konto torsdag, og støttes også at den kjente gruppen Spirit of Shankly.

Responsen på sosiale medier har vært stor, og det kan virke som det er en god del Liverpool-supporterne som har tenkt til å følge oppfordringen.

Hjemmekampen er den første etter at de nye billettprisene ble annonsert, og at det er nettopp det 77. minutt som er valgt ut er ikke tilfeldig.

De nye prisendringene betyr nemlig at den dyreste kampbilletten på den nye hovedtribunen vil koste nettopp 77 pund (vel 1000 norske kroner). Den nåværende prisen er 59 pund (vel 750 kroner).

I tillegg blir det flere andre prisendringer også på andre tribuner, samt en økning på prisen på sesongbilletter.

Supportergruppen reagerer også sterkt på at Liverpool-eierne bruker begrepet «kunder» om supporterne.

– Hjemmekampen mot Sunderland på lørdag blir det første steget i en protestbølge mot klubben som følge av de økte billettprisene på Anfield fra 2016/17-sesongen. Liverpool FC synes det er akseptabelt å tjene mer penger enn noensinne fra supporterne, skriver gruppen.

– Hver uke stiller vi oss bak laget. Nå må supporterne stille seg bak hverandre. La oss sørge for at klubbeierne forstår at dette er uakseptabelt, oppfordrer de.

Liverpool har foreløpig ikke kommentert supporterstuntet.

Se Liverpool - Sunderland direkte på TV 2 Sport Premium og i vårt livesenter lørdag kl. 16.00!