TRIO: Matt LeBlanc og Chris Evans er annonsert som nye programledere for BBC-serien «Top Gear». Det er fortsatt ukjent hvem den tredje programlederen er. Foto: Top Gear
TRIO: Matt LeBlanc og Chris Evans er annonsert som nye programledere for BBC-serien «Top Gear». Det er fortsatt ukjent hvem den tredje programlederen er. Foto: Top Gear

Friends-stjerne blir Top Gear-programleder

Matt LeBlanc skal lede Top Gear sammen med Chris Evans.

«Friends-stjernen» Matt LeBlanc (48) er en av de som skal lede bilprogrammet «Top Gear» når den nye sesongen har premiere på BBC i mai, skriver programmet på sine egne hjemmesider.

LeBlanc blir ikke den eneste som skal lede programmet. Fra før av er det annonsert at den britiske radio- og TV-profilen Chris Evans har signert en treårs-kontrakt med «Top Gear».

Flere programledere vil bli annonsert snart, skriver programmet i en pressemelding.

Vært en del av «Top Gear» tidligere

– Som en stor fan av biler og «Top Gear», er jeg beæret og glad for å være en del av dette ikoniske programmets nye kapittel, sier LeBlanc i pressemeldingen.

LeBlanc blir den første «Top Gear»-programlederen som ikke er britisk.

Han er derimot godt kjent for «Top Gear»-fansen, da han har gjestet programmet to ganger tidligere. Han har også ledet spin-off-serien «Top Gear: The Races», som presenterte noen av de mest minneverdige øyeblikkene fra de 22 første sesongene.

– Jeg er svært begeistret for at Matt blir en del av «Top Gear». Det er en drømmejobb å gjennomføre våre villeste bil-ideer foran TV-kameraene, og jeg vet at vi kommer til å diskutere noen episke roadtrip-ideer. Vi kan ikke vente med å dele det vi har opplevd med TV-seerne, sier Evans i pressemeldingen.

Friends-stjerne

Matt LeBlanc slo for alvor gjennom som skuespiller da han spilte rollen som Joey Tribbiani i komiserien «Friends».

Da «Friends»-gjengen ga seg i 2004, spilte han i spinoff-serien «Joey».

I BBC-serien «Episodes» spiller han er karikert versjon av seg selv. Hans innsats i denne serien ble belønnet med en Golden Globe.

Clarkson fikk sparken

LeBlanc og Evans erstatter Jeremy Clarkson (55), som ble sparket fra «Top Gear» i fjor etter han slo til en produsent under en krangel på opptak i North Yorkshire.

Senere ble det klart at også Richard Hammond (45) og James May (52) forlater programmet.

I etterkant av sparkingen har Clarkson fortalt at han er lei seg for hvordan det hele endte.

– Jeg var veldig lei meg, men det var min egen dumme feil. Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv. Top Gear var på mange måter min baby, og jeg elsket det programmet. Plutselig skal du ikke gjøre det mer, og det føles som et stort tomrom, sa Clarkson i intervjuet.

Clarkson, Hammond og May er nå i gang med å lage et nytt bilprogram for Amazon.