Lena (96) fikk møte datteren som ble tatt fra henne i 1933

82 år er gått siden Lena Pierce i USA sist så sin datter. I midten av januar møtte de hverandre - i en rørende gjenforening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Etter alle disse årene skal jeg nå endelig få se henne igjen, sier Lena Pierce.

Hun har blitt 96 år gammel, og det er så lenge siden datteren ble tatt fra henne at hun har problemer med å huske det klart.

I 1933, som 14-åring, fødte Lena en jente på sykehuset i Utica i delstaten New York. Den lille jenta fikk navnet Eva May.

Tatt fra moren etter seks måneder

Den unge moren badet, stelte og koste med henne. Men seks måneder senere kom myndighetene på banen og tok babyen fra Lena Pierce. De mente hun var for ung til å være mor.

– Jeg brukte mye tid på å bekymre meg, og tenke på hvordan det gikk med henne og hvor hun var, sier Lena til tv-kanalen CBS.

Eva May vokste opp hos adoptivforeldre, som eneste barn i familien. Hun hadde fantasisøstre og fantasibrødre, som hun lekte og snakket med.

Fantasisøsken

Adoptivforeldre ga henne jenta navnet Betty, og tok godt vare på henne i årevis.

– Min adoptivmor døde da jeg var 21 og min adoptivfar døde et par år senere, så jeg har vært alene hele tiden, forteller Eva May.

Så legger hun til:

– Men ikke lenger.

Født morens navn

Etter 50 år med leting, fant Betty sin opprinnelige mor. Gjennom små spor klarte hun å spore fram sin fødselsattest, og der sto den opprinnelige morens navn.

– Jeg fant henne - og hun var i live. Jeg har snakket med henne på telefon, og det er fantastisk. Mitt liv er fullkommet, forteller hun til CBS.

Se den rørende gjenforeningen 82 år etter at mor og datter ble skilt fra hverandre - i videoen øverst i artikkelen.