TRUET PÅ LIVET: Torpedo-saken kommer opp for Bergen tingrett i april. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
TRUET PÅ LIVET: Torpedo-saken kommer opp for Bergen tingrett i april. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Foto: Hommedal, Marit

Torpedoer truet med å drepe sønnen til TV 2-profil

De tiltalte pengeinnkreverne hevdet de var utsendt av østeuropeiske kriminelle for å drive inn 75.000 kroner. Hvis ikke ville de drepe sønnen til TV 2-profilen, ifølge tiltalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå risikerer de tiltalte mennene på henholdsvis 38 og 24 år fengsel når saken kommer opp for Bergen tingrett i april.

Ifølge tiltalen startet dramaet 8. september i 2013. TV 2-profilen, som de siste årene har vært svært synlig i et populært program, og hans kone ble oppsøkt hjemme i Bergen av torpedoer. De fortalte at deres sønn skyldte 75.000 kroner til østeuropeiske kriminelle.

Saken ble først omtalt av Bergensavisen.

Grove trusler

Ifølge innkreverne dreide det seg om uoppgjort narkotikagjeld.

De krevde at foreldrene betalte summen. Samtidig fortalte torpedoene at østeuropeerne var ute etter å ta sønnen – uansett om han hadde penger eller ikke. De skal ha uttalt at «they want your son on a stick», ifølge tiltalen.

Ekteparet i Bergen skal også ha fått beskjed om at det kunne bli aktuelt å ta dem også hvis ikke sønnen gjorde opp for seg.

Tikk takk, time is running out

I de påfølgende dagene etter besøket fra torpedoene fikk ekteparet flere telefoner og SMS-meldinger. Der skal de ha blitt spurt om de hadde «bestemt seg».

I en tekstmelding skrev en av torpedoene «Tikk takk, time is running out».

Men de lyktes aldri med å drive inn pengene. TV 2-profilen og kona kontaktet politiet samtidig som de avtalte oppmøtested for pengeoverlevering med torpedoene.

Politiet var til stede da pengene skulle leveres og pågrep torpedoene.

Vil ikke kommentere

TV 2 Nyhetene har vært i kontakt med den fornærmede TV-profilen. Han sier at han er ferdig med den over to år gamle saken. Derfor ønsker han ikke å kommentere tiltalen eller den kommende rettssaken.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Fredrik Verling som forsvarer 38-åringen og Steinar Yndestad som forsvarer 24-åringen. Ingen av dem har besvart våre henvendelser.

Til Bergensavisen sier Yndestad at hans klient stiller seg uforstående til anklagen.

– Han har tidligere gitt uttrykk for at han skulle ordne opp i et forhold, men han nekter for å ha truet noen, sier Yndestad til BA.

Fredrik Verling vil ikke kommentere tiltalen.