Brast i gråt av Ravis hyllest: – Å gud, det var grine-moment deluxe!

Eva Weel Skram ble hyllet i «Hver gang vi møtes». Se alle opptredenene og sjekk hva Skram synes om de nye versjonene.

Eva Weel Skram (30) fra Sogndal ble hedret av Wenche Myhre (68), Henning Kvitnes (57), Unni Wilhelmsen (44), Philip «Admiral P» Boardman (33), Jørn Hoel (58) og Ivar «Ravi» Johansen (39) i lørdagens «Hver gang vi møtes».

Skram ble først kjent via Idol i 2005 hvor hun havnet på en 6. plass. Året etter dannet hun bandet Eva & The Heartmaker sammen med ektemannen Thomas Stenersen (33), og sammen har de gitt ut fire kritikerroste album. Musikken deres har fått heftig radiorotasjon, og de kan skilte med hits som «Signals», «Joanna» og «Mr. Tokyo». New York Times skrev i 2011 at Eva & The Heartmaker er «en vulkan som snart eksploderer».

Nedenfor kan du se alle opptredenene og hva Skram synes om de nye versjonene.

– Det ble noen tårer

Admiral P åpnet dagen med radiohiten «Joanna» fra 2013. Han hadde oversatt teksten fra engelsk til norsk, og Skram er sjeleglad over den nye versjonen som fikk tittelen «Du er noe».

Admiral P fremfører «Joanna» / «Du er noe»

– Det var så fint at han hadde fanget opp hele poenget med teksten, og at han byttet ut Joanna med «Du er noe»; jeg synes det var så fint. Og sangen er jo en påminnelse til seg selv om at man skal fortsette uansett hva folk sier, og det ble på en måte enda tydeligere da han hadde skrevet tekst på norsk rundt det samme temaet. Veldig spennende, annerledes og rørende å sitte der og høre ham synge det rett til deg. Det ble noen tårer.

Wenche Myhre fremfører «Gone in a Flash»

Digget discoen

Wenche Myhre valgte «Gone in a Flash» fra Eva & The Heartmaker-platen «Dominoes». Myhre hadde dratt den ut i discoland, og det falt veldig i smak. Og det var en ekstra bonus for Skram at Myhres kjæreste Anders Eljas, som på 70-tallet jobbet med i Abba, hadde arrangert låta.

– Altså, «Gone in a Flash» i discoversjon? Fantastisk! Hvem skulle trodd det? Jeg hadde aldri kommet på tanken selv. Det er jo Die Wenche. Det er ganske stort, bare dét. Jeg har vært Abba-fan i mange år, og jeg synes det er ekstra stas at det er Anders Eljas som har arrangert. På en måte kan jeg tenke på det som at Abbas og mine veier har krysset hverandre.

Henning Kvitnes fremfører «Signals»

– Inspirerende og gøy

Henning Kvitnes tok «Signals», også hentet fra Dominoes-platen, og Skram synes den høres ut som en klassiker fra gammelt av.

– Henning la den i Tom Petty-land. Veldig kult, og jeg digger stemmen til Henning. Og han har en egen måte å vri på melodien – det er den samme melodien, men han synger ordene annerledes. Han er så fri, da. Det var inspirerende og gøy å høre den. Hans stemme er en kul kontrast til min stemme og den låta; han fikk den til å høres ut som en gammel klassiker.

Unni Wilhelmsen fremfører «Told You»

Vokste opp som Unni-fan

Unni Wilhelmsen fremførte «Told You», som Eva & The Heartmaker ga ut som singel i november 2014. Skram forteller at hun setter stor pris på versjonen, og ikke minst at det var stort for henne å høre hennes barndomsidol fremføre en av hennes låter.

– Jeg har et sterkt forhold til Unni fordi jeg var innmari fan da jeg var 13-14 år gammel – jeg farget til og med håret mitt rødt da jeg var 13 – så det var stas at hun gjorde en av mine låter. Dødsfin versjon. Hun tok den i en bluegrassretning og hun er flink til å synge fort. Det er mange av låtene mine som har en vanskelig melodi, og jeg har vært spent på hvordan de skal løses, men det er ikke noe problem for Unni fordi hun har en fantastisk stemme og har muligheten til å gjøre det meste. Unni er en fantastisk gitarist i tillegg.

Slik tenkte Ravi da han lagde sin versjon av «Calling You»

– Grine-moment deluxe!

Ravi tok en særdeles følelsesladd versjon av «Calling You», som han oversatte til norsk og kalte «Så kom du». Skram legger ikke skjul på at det var umulig å holde tårene tilbake.

– Å gud, det var grine-moment deluxe! Låta handler om den du har nærmest; det å fryse tiden og leve i det øyeblikket bestandig. Selv om den meningen kanskje er litt skjult, hadde han tolket den riktig. Og det viktigste for Ivar er datteren hans. Han sang så varmt og fint og humoristisk, og det er Ivar i et nøtteskall. Det var så fint at han sa at det var første gang han satt ved pianoet, og det var bare han og noen strykere. Jeg tror alle i rommet tenkte på sine barn eller den de har nærmest; det er jo ikke slik at man tenker på Ivar og datteren hans. Man relaterer det til seg selv.

Se Ravi fremføre «Calling You» øverst i artikkelen.

Jørn Hoel hadde med megaoverraskelse

Overrasket Eva med ektemannen

Jørn Hoel tok «Superhero» fra 2008, og han fremførte den med en real overraskelse. Underveis i låta kom nemlig Skrams ektemann Thomas Stenersen inn på scenen, og tilfeldighetene skulle ha det til at dette var deres 7. bryllupsdag.

– Jeg fikk så sjokk! Det var jævlig kult, det var helt rått. Jeg fikk helt, helt sjokk! Det ser sikkert corny ut for TV-seerne, men jeg var gravid og hormonell på toppen av det hele. Bryllupsdagen havnet på min «Hver gang vi møtes»-dag, og det er en av de mest fantastiske dagene jeg noensinne har hatt, sier Eva Weel Skram til TV 2.