Taklet dommeren – straffes med kraftig utestengelse og saftig bot

Dennis Wideman og Calgary Flames står likevel på sitt og mener at det hele var et uhell.

Calgary Flames-spiller Dennis Wideman er utestengt i 20 kamper og må betale en bot på 4,9 millioner kroner etter å ha taklet dommeren i en kamp mot Nashville Predators i slutten av januar.

Straffen ble offentliggjort av NHL natt til torsdag norsk tid og er tidenes nest lengste utestengelse for vold mot en dommer i ligaens historie.

Kun Gordie Dwyer, som fikk 23 kampers utestengelse, har fått strengere straff enn Wideman.

Dommertaklingen har skapt overskrifter i hockeymiljøet. Midtveis i andre periode ble Wideman taklet mot vantet av Predators' Miikka Salomaki og satte så retning mot spillerboksen. På veien mot benken krysstaklet Wideman den intetanende dommeren rett i isen.

Se video av hendelsen øverst på siden!

Men dette er trolig ikke det siste vi har hørt om saken.

NHLs spillerorganisasjon bekrefter at utestengelsen vil bli anket. De, i likhet med spilleren og klubben, er uenig i den strenge straffen.

– Dennis har spilt i NHL i elleve sesonger og har nesten 800 kamper uten noen hendelser. Det faktum, i tillegg til de medisinske bevisene presentert ved høringen, taler tydelig for at Dennis ikke hadde noen som helst intensjon om å treffe dommeren. Det er lagt frem en anke på spillerens vegne, skriver spillerforeningen i en pressemelding.

Wideman måtte møte til disiplinærhøring hos NHL tirsdag. Det ble senere avdekket at Flames-spilleren hadde pådratt seg en hjernerystelse, trolig som en følge av sammenstøtet i forkant av dommertaklingen.

– Jeg prøvde bare å komme meg av isen. I siste sekund så jeg opp og så ham, og jeg kunne ikke unngå det, sier Weidmann.

Klubbpresident Brian Burke raser mot NHLs avgjørelse.

– Vi er uenige med alvorlighetsgraden av straffen, og står på at kollisjonen med dommeren var uheldig og utilsiktet. Vi er enig i at dommernes sikkerhet er ekstremt viktig slik at de er i stand til å utføre jobben sin. De gjør en uvurderlig, men ikke fullt verdsatt rolle i spillet. Vi støtter sanksjoner mot spillere som med vilje gjør noe med dommeren. Men uheldige og utilsiktede hendelser skjer i til tider i spillet vårt, sier Burke.