Cosby-nederlag i retten – fikk ikke stanset overgrepssak

Bill Cosby lyktes ikke i sitt forsøk på å få retten til å avvise en overgrepssak mot ham. Saken kan dermed havne i retten.

VINKER: Skuespiller og komiker Bill Cosby vinker til tilhengere idet han ankommer rettslokalene. Cosbys advokater hevder tidligere avtaler med påtalemyndigheter gir ham immunitet mot videre straffeforfølgelse. FOTO: REUTERS/Mark Makela
VINKER: Skuespiller og komiker Bill Cosby vinker til tilhengere idet han ankommer rettslokalene. Cosbys advokater hevder tidligere avtaler med påtalemyndigheter gir ham immunitet mot videre straffeforfølgelse. FOTO: REUTERS/Mark Makela Foto: Mark Makela

78 år gamle Cosby ble i desember i fjor siktet for et overgrep, ti år etter at en ansatt ved Temple University i Philadelphia fortalte politiet at kjendisen hadde dopet henne ned med alkohol og medikamenter før han voldtok henne.

Advokatene hans mente en tidligere avtale med påtalemyndigheten ga ham immunitet mot videre rettslig forfølgelse.

Tapte i retten

Avtalen den gangen førte til at Cosby ga en sivilrettslig forklaring der han innrømmet å ha gitt en kvinne det han beskrev som allergimedisin i forkant av at de hadde seksuell kontakt, som Cosby sier kvinnen samtykket til.

Dommer Steven O'Neill konkluderte onsdag med at avtalen ikke ga grunnlag for å stoppe den pågående straffesaken mot den kjente komikeren og TV-stjernen.

– Jeg finner igjen grunn til å støtte begjæringen fra Cosbys advokater.

Neste steg i prosessen er en høring for å fastslå om det er tilstrekkelige beviser i saken til at det kan holdes hovedforhandling.

Over 50 anklager

TV 2 har ved flere anledninger omtalt overgrepsanklagene mot Cosby. Ifølge hemmelige dokumenter skal Cosby ha innrømmet en rekke overgrep. Etter det ble kjent fjernet Disney en byste av Cosby, en statue som stod i turisteldoradoet Disney World i Orlando i Florida.

Cosby har også møtt motbør etter han tilsynelatende vitset om overgrepene.

Over 50 kvinner har anklaget Cosby for overgrep som strekker seg så langt tilbake i tid som 1960-tallet. Mange av disse er foreldet, og saken i Pennsylvania er den eneste som hittil har ført fram til en strafferettslig behandling.

(NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2