Presset øker på Deila etter Celtic-smell i toppkampen

Aberdeen ble for sterke for Ronny Deilas menn.

Aberdeen-Celtic 2-1

Det ble en blytung kveld på jobben for Ronny Deila og Celtic i toppkampen mot Aberdeen onsdag kveld.

– Legger press på alle
Vertene vant til slutt 2-1 hjemme på Pittodrie Stadium, og klatret opp i ryggen på Celtic. Tabelltoeren ligger nå bare tre poeng bak Celtic etter seieren.

– Jeg er selvsagt veldig skuffet. Vi spilte en god førsteomgang. Vi hadde dem under press, men skapte ikke så mange sjanser. Kampen endret seg da de scoret et fantastisk mål. Det er veldig dårlig at vi slipper inn mål på dødball i den første omgangen, sier Deila til Sky Sports.

Spekulasjonene rundt Deilas fremtid i den skotske stormakten kommer naturlig etter nederlaget. Exit i Europaligaen og en jevn innspurt i ligaen sørger for økt press på nordmannen, selv om Celtic fremdeles har alt i egne hender.

– Det legger press på alle, meg inkludert. Jeg er skuffet, men ser også at vi har et lag som kan vinne ligaen. Jeg ser veldig lyst på fremtiden. Vi har mye talent her og et lag vi kan bygge videre på. Vi kommer til å vinne mange kamper, sier Deila.

Celtic måtte klare seg uten Stefan Johansen, som ifølge Daily Record måtte stå over med en hamstringskade.

Se referat fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Suser
Det var etter en halvtimes spill at vertene først kunne juble hemningsløst. Jonathan Hayes klinket til fra rundt 20 meter, og ballen suste forbi Craig Gordon i Celtic-målet.

Sju minutter senere satt den igjen for vertene etter en corner. Kenny McLean raget høyest i feltet, og foran mål var debutant Simon Church sist på ballen for den skotske serietoeren.

«Sacked in the morning»
Ronny Deila tok grep i pausen, og erstattet Stuart Armstrong med debutant Colin Kazim-Richards, uten at det endret ting for Deila.

«Sacked in the morning», ble det sunget på Pittodrie. «Ronny Deila får høre det fra Aberdeen-fansen… eller var det Celtic-fansen?» skriver Daily Record i sin liveoppdatering fra kampen.

Leigh Griffiths reduserte på overtid for Celtic, men Ronny Deilas menn var aldri i nærheten av tre poeng.