REISER HJEM TIL NORGE: John Arne Riise flytter tilbake til Norge for å avslutte karrieren i en norsk klubb. Men først må han få lov av NFF. Foto: Scanpix
REISER HJEM TIL NORGE: John Arne Riise flytter tilbake til Norge for å avslutte karrieren i en norsk klubb. Men først må han få lov av NFF. Foto: Scanpix Foto: Yiannis Kourtoglou

Riise har bestemt seg – flytter tilbake til Norge

Nå vil John Arne Riise snakke med NFF om spill for en norsk klubb.

Nesten 18 år siden han forlot norsk klubbfotball vender John Arne Riise hjem til gamlelandet igjen.

Torsdag la Riise ut en melding på sin blogg, der han avslører at han har bestemt seg for å flytte tilbake til Norge og spille for en norsk klubb.

– Motivasjonen og lysten til å spille tre til fem år til er veldig stor, skriver han.

Riise sier ingenting om hvilken klubb det blir, eller om han er blitt enig med en klubb i det hele tatt.

Riise med Brann-flørt på direkten: – Jeg digger Bergen

Riise har imidlertid vært i kontakt med flere klubber denne uken, og flørtet blant annet heftig med Brann under TV 2s Premier League-sending tirsdag.

Etter det TV 2 kjenner til er det likevel Obosliga-laget Sandefjord som skal ligge best an med tanke på en avtale.

Før Riise kan aksle på seg en norsk klubbtrøye igjen må imidlertid den pågående disputten med Norges Fotballforbund (NFF) løses.

Sponsortrøbbel med NFF
Riise sponses nemlig at bettingselskapet Betsson, noe NFF ikke er spesielt glade for, all den tid Norsk Tipping er hovedsponsoren for norsk toppfotball.

NFF har tidligere uttalt at både spill for landslaget og i Tippeligaen er uaktuelt for Riise, så lenge han fortsetter å jobbe for det utenlandske bettingselskapet.

Torsdag poengterte NFF overfor VG at spill i Obosligaen eller 2. divisjon heller ikke vil være lov for Riise. Hvis han skal spille for en norsk klubb med sin gjeldende sponsoravtale, så må han helt ned til 3. divisjon.

Nå går Riise hardt ut mot NFF i det nevnte blogginnlegget.

– Jeg kommer ikke til å slutte hos Betsson. Kan NFF nekte meg å jobbe? Nekte meg å spille? Skriver han.

Backen åpner likevel for dialog med forbundet:

– La oss sammen finne en løsning som passer alle parter. Det andre alternativet er ikke så bra. En ting dere vet om meg er at jeg gir meg ikke før jeg har gitt alt. Det akter jeg å gjøre her også, skriver Riise.

Forlot Norge i 1998
Riise spilte forrige gang i en norsk klubb da han akslet Aalesund-drakten i 1. divisjon i 1998. Det er 18 år siden til sommeren.

Den da 17 år gamle Riise var Fotball-Norges største talent og flere utenlandske klubber hadde meldt sin interesse.

Til slutt var det franske Monaco som fikk tilslaget og Riise valgte å forlate Norge før den franske sesongstarten i 98.

Flere prominente fotballpersonligheter og eksperter i Norge mente Riise var altfor ung til å bli utenlandsproff, men backen motbeviste kjapt alle kritikerne.

Riise etablerte seg i startoppstillingen til fyrstedømmelaget i sin andre sesong og var med på å sikre Ligue 1-tittelen i 1999/2000-sesongen.

I 2001 ble han solgt til Liverpool, før Roma (2008 til 2011), Fulham (2011 til 2014) og APOEL (2014 til 2015) ble de neste stoppestedene.

Riise var også et sikkert kort på det norske landslaget etter debuten i 2000, og frem til han la landslagskarrieren på hylla i 2013.

Riise endte med hele 110 landskamper, noe som er rekord i norsk landslagshistorie. Den nærmeste er legenden Thorbjørn Svendsens 106 landskamper, en rekord Riise tangerte i 2012.

NFF har ikke besvart TV 2s henvendelser om saken torsdag kveld.