Espen Lees advokater:
– Politiet har ikke beviser for kidnappingsplan

Nicosia, Kypros (TV 2): De kypriotiske advokatene som bistår ekstorpedoen Espen Lee og to andre nordmenn, tror klientene kan bli løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en hektisk dag med avhør på Pafos politistasjon i Nicosia, møtte advokatene Soteris Argyrou og Andreas L. Louka TV 2.

De to forteller at Lee og de to andre siktede holder fast på at de ikke hadde planer om å kidnappe ei snart tre år gammel jente på vegne av barnefaren i Norge.

– Hva har Espen Lee forklart i dag?

– Han var rolig og sa ikke noe spesielt. Han vet hvorfor han var her og han vil fortelle sannheten om hvorfor han er her, sier Louka til TV 2.

Kypriotisk politi pågrep de tre på en grenseovergang mellom den tyrkiske og greske delen av Kypros. Allerede da hevdet Lee og reisefølget at det var bilhenting de var kommet for.

– De kom til Kypros for å hente en bil, for å selge og kjøpe biler. Det er det som er jobben deres og det har de fortalt politiet, sier Louka til TV 2.

– Kan bli løslatt

Torsdag fremstilles de tre for fengsling. Advokatene tviler på at politiet har nok beviser til å sikte de tre for planer om barnekidnapping.

– Vi må vente å se hva politiet legger frem. Det er ikke sikkert politiet finner noe, og da vil våre klienter bli løslatt. Per nå har de ikke beviser, mener Argyrou.

Kypriotiske medier har meldt at de tre Espen Lee og to andre nordmenn har oppholdt seg på Kypros i to uker for å planlegge en kidnapping.

De har sittet i varetekt siden natt til mandag. Mandag kveld ble Lee ifølge lokale medier kjørt til sykehus etter å ha sagt at han var dårlig. På sykehuset skal det ha blitt konkludert med at det ikke var noen grunn til at han skulle være der.

KAN BLI LØSLATT: Advokatene til Espen Lee og to andre nordmenn sier politiet ikke har beviser for kidnappingsplanene. Foto: Scanpix
KAN BLI LØSLATT: Advokatene til Espen Lee og to andre nordmenn sier politiet ikke har beviser for kidnappingsplanene. Foto: Scanpix Foto: Sandblad, Mattis

Det har ikke lyktes TV 2 å få bekreftet opplysningene fra offisielt hold.

Det var på grenseovergangen Ayios Dhometios de tre nordmennene ble arrestert natt til mandag. Da skal de ha vært under overvåking i minst to uker.

I bilen deres fant politiet kart, notater og adresser som tydet på at de var på vei for å kidnappe en snart tre år gammel jente.

– Det ble funnet bevis i deres besittelse som viser seg å være knyttet til denne saken. Vi etterforsker om de planla å gjennomføre denne forbrytelsen, sier pressetalsmann Andras Aggelidis i politiet på Kypros.

I taxien de kjørte over grensa, fant politiet blant annet utskrifter fra Google Maps og dokumenter med flere adresser på.