DIESELNEKT: Luftforurensingen i Oslo gjør at byrådet innfører forbud mot dieselbiler. Bildet viser trafikken en dag i januar 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
DIESELNEKT: Luftforurensingen i Oslo gjør at byrådet innfører forbud mot dieselbiler. Bildet viser trafikken en dag i januar 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Dieselforbud i Oslo

Det blir forbud mot dieselbiler på kommunale veier i Oslo på dager med høy forurensning allerede i vinter. Det har byrådet bestemt i en hasteforskrift.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskriften gjør det mulig å innføre tiltaket allerede fra torsdag, melder NRK.

– Allerede i morgen vil byrådet vedta en hasteforskrift om dieselforbud i situasjoner med akutt luftforurensing, sa miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til Oslo bystyre onsdag.

En forskrift om dieselforbud i Oslo er fra før av sendt ut på høring, men siden fristen for høringsrunden er 25. februar vil ikke den forskriften kunne tre i kraft før neste vinter.

I tillegg til dieselforbud åpner forskriften for datokjøring og stenging av de drøyt 1.100 kommunale parkeringsplassene i sentrum på dager med høy luftforurensing. Av praktiske årsaker vil det imidlertid ta noen uker før parkeringsplassene kan stenges.

(NTB)