OVERLEGEN: Maiken Caspersen Falla vant sin tredje strake sprintseier i Drammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERLEGEN: Maiken Caspersen Falla vant sin tredje strake sprintseier i Drammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Caspersen Falla knuste alle på sprinten i Drammen

– Jeg følte meg rå, sier hun etter sin tredje strake seier i byen.

Vi fulgte sprintfinalene direkte i vårt livesenter!

Drammen/Bergen (TV 2): Maiken Caspersen Falla overbeviste stort og vant onsdagens sprintfinale i Drammen sentrum på overlegent vis.

Det er hennes tredje strake sprintseier i Drammen.

Ingvild Flugstad Østberg og russiske Natalia Matveeva fulgte på de øvrige pallplassene.

Svenske Stina Nilsson tok egentlig 3. plassen, men ble deplassert av rennjuryen grunnet regelbrudd underveis.

Heidi Weng var også i finalen, men hun endte til slutt på 5. plass.

Knuste Flugstad Østberg
Det var Flugstad Østberg som hadde det meste av regien i finalen, og det var også Gjøvik-jenta som ledet an på oppløpet med en solid luke.

Like før smelte imidlertid Caspersen Falla til med et nådeløst støt og sikret seg seieren.

Seieren smakte utvilsomt ekstra godt for OL-gullvinneren fra 2014, som gjorde comeback i verdenscupen etter en sykdomsperiode.

Det så heller ikke så lovende ut etter prologen, der Caspersen Falla endte helt nede på 15. plass. Etter målgang innrømmet hun at formen ikke var god.

– Formen er dessverre ikke helt på topp, sa hun til NRK.

– Jeg var heltent
Etter at seieren likevel ble sikret litt seinere på dagen gliste hun derfor godt.

– Det er ganske lang tid fra en prolog til en finale. Det var heldigvis oppskriften for meg i dag. Jeg følte meg ikke noe bra i prologen. Det skal jeg være ærlig på. Men da jeg kom til finalen, så følte jeg meg rå og bra, sier hun til TV 2.

– Jeg kjente at jeg hadde mye overskudd etter å ha ligget på sofaen noen dager. Jeg var heltent og det fungerte utrolig bra, sier Caspersen Falla.

At hun smeller til med en overlegen seier i sitt første renn etter sykdommen gledet naturlig nok stort.

– Det betyr mye. Jeg har ligget på sofaen og sett de andre jentene gå skirenn etter skirenn etter skirenn. Men jeg har ikke fått lov til å være med. Da er det godt å komme hit og virkelig slå tilbake med en gang. Nå vet jeg at jeg er der jeg skal være, i stedet for å måtte begynne å kjempe og lete etter formen, sier hun.

– Oppløpet her passer meg bra
At hun åpenbart trives så bra i sprinten i Drammen er heller ikke tilfeldig.

– Dette oppløpet her passer meg bra i mange år. Hvis noen skal gå forbi meg her, så må de gå fort. Den selvtilliten har jeg, og det gjør at jeg får det til så bra, sier Caspersen Falla.

Flugstad Østberg tok på sin side nok en 2. plass bak sin lagvenninne, men ergret seg ikke altfor mye over det.

– Jeg er tilbake på pallen her i dag og er kjempefornøyd med det. Maiken er et råskinn. Jeg skal bare fortsette på min måte, men jeg må bli råere, sier hun til TV 2.

Og fortsetter:

– For jeg har litt å hente på den siste finishen. Det er jeg fullstendig klar over. Men en dag så sitter det, og da blir jeg skummel, avslutter en smilende Flugstad Østberg.