Det er avmerket på kartet over Sirte hvor de tre drapene skal ha skjedd. Foto: Google/Twitter
Det er avmerket på kartet over Sirte hvor de tre drapene skal ha skjedd. Foto: Google/Twitter

Mystisk snikskytter skaper frykt hos IS-soldater

I løpet av de siste ukene skal den mystiske skarpskytteren ha drept tre høytstående terrorister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ingen som helt vet om det er en, eller flere, som opererer sammen. Ifølge The Telegraph vet man egentlig lite om det som nå skaper stor frykt hos IS i den libyske byen Sirte.

Men etter flere drap på høytstående personer blant IS-terroristene i Sirte snakkes det stadig oftere om en mystisk snikskytter som går konsekvent etter IS-ledere. Ifølge The Telegraph skal tre IS-ledere ha blitt drept i løpet av ti dager.

Det siste offeret var Abdullah Hamad Al-Ansari, en IS-kommandør fra det sørlige Libya. Han ble skutt og drept da han forlot en moské 23. januar. Den sudanske mannen Hamad Abdel Hady ble drept av en skarpskytters kule utenfor et sykehus noen dager i forkant, ifølge The Libya Prospect. IS-kommandøren Abu Mohammed Dernawi ble drept 19. januar like i nærheten av sitt hjem.

Drapene nører opp under spekulasjonene om at en, eller flere, skarpskyttere systematisk går etter IS-toppene.

Ingen av drapene er offisielt bekreftet, men ifølge lokale medier har IS-sympatisørere gjennomført en rekke arrestasjoner og henrettelser i et desperat forsøk på å spore den, eller de, som står bak.

Spekulasjonene er mange: Er det en mann, en kvinne? Er det en amerikaner, eller er det en libyer som vil frigjøre byen sin? Noen hevder den, eller de, som står bak drapene har utviklet sine ferdigheter i Libyas opprør mot landets tidligere leder Muammar al-Gaddafi.

Byen Sirte har vært under IS-kontroll siden i fjor sommer, noe som også gjør det vanskelig å verifisere informasjonen som kommer derfra.