AVHØRES: Her blir Espen Lie avhørt av kypriotisk politi. 
AVHØRES: Her blir Espen Lie avhørt av kypriotisk politi. 

Kilder til TV 2: Her avhøres nordmennene

NICOSIA (TV 2): Alle de pågrepne nordmennene avhøres i dag av politiet i Nicosia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter politikilder overfor TV 2 onsdag formiddag.

Avhøret med en av de tre nordmennene skal være avsluttet i 14-tiden onsdag.

De tre holdes fengslet på tre forskjellige steder av sikkerhetsmessige årsaker, men ble i dag tidlig hentet for å bli avhørt på en politistasjon i Nicosia på Kypros.

Mens politiet sier til TV 2 at alle tre er i avhør onsdag, sier advokatene deres at kun den ene av Espen Lies følgesvenner er avhørt.

TV 2 får opplyst at Lie og den tredje nordmannen vil bli avhørt i løpet av onsdag kveld.

Pågrepet mandag

Mandag ble eks-torpedo Espen Lie og to andre nordmenn pågrepet, mistenkt for kidnappingsforsøk på en to år gammel jente.

Tirsdag ble nordmennene varetektsfengslet frem til torsdag.

TV 2 var mandag i kontakt med barnets norske far. Han bekrefter at det pågår en barnefordelingssak, og hevder at barnet ble bortført fra Norge i november i fjor. Ifølge barnefaren skulle de tre mennene bare hente en bil for ham på Kypros.

Bekymret for barnet

To-åringen bor hos sin greskkypriotiske mor i Nikosia, mens faren er norsk.

– Min kone bortførte vår datter 12. november i fjor og fraktet henne til Kypros i bil. Etter det har jeg forsøkt å få datteren min hjem igjen, sier barnefaren til TV 2.

Kypriotisk politi mener ifølge avisen Cyprus Weekly at den norske barnefaren har betalt de tre mennene for å kidnappe jenta fra moren og bringe henne til Norge. Dette har Lies advokat, John Christian Elden, avvist.

– Han har ikke begått noen straffbar handling på Kypros. Han ble arrestert da han kom over grensen, og hadde med seg noen papirer som kunne indikere at han ville oppsøke eller finne ut det kidnappede barnet befant seg, sa Elden tirsdag.