NY OILERS-TRENER Pål Kristian Gulbrandsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY OILERS-TRENER Pål Kristian Gulbrandsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Ishockey-giganten Oilers har funnet Thoresens erstatter

Stavanger Oilers har ansatt ny hovedtrener.

Stavanger Oilers presenterte onsdag arvtakeren til avtroppende trener Petter Thoresen på en pressekonferanse.

Ishockeygiganten fra Stavanger har vært på jakt etter ny hovedtrener helt siden det ble klart at Petter Thoresen overtar det norske ishockeylandslaget.

– Det er med stor glede vi nå kan informere om hvem som overtar jobben som hovedtrener i Stavanger Oilers fra 1. mai 2016, skrev Oilers i en pressemelding onsdag formiddag.

Valgte assistenten
På pressekonferansen bekreftet sportslig leder Pål Higson at valget falt på Thoresens assistenttrener, Pål Gulbrandsen. Han var vært i Oilers siden 2003, først som spiller og deretter som assistenttrener.

38-åringen har signert en toårskontrakt, med opsjon på ytterligere to år.

– Det er en stor glede å kunne presentere Pål som ny hovedtrener for klubben. Det har vært en omfattende prosess. Helt siden Petter ble klar for sin nye jobb, har vi arbeidet med en liste over kandidater. Etter jul kortet vi ned den listen, og tok kontakt med aktuelle kandidater, sa Higson på pressekonferansen.

Og slo fast:

– Vi satt igjen med fire kandidater, og totalsituasjonen gjorde at Pål var den beste løsningen for oss, sier han.

– Målet mitt er å vinne ting
Den nyansatte Oilers-treneren gleder seg stort til å ta fatt på jobben.

OVERTAR OILERS: 38 år gamle Pål Gulbrandsen blir ny hovedtrener i Oilers fra og med 1. mai.
OVERTAR OILERS: 38 år gamle Pål Gulbrandsen blir ny hovedtrener i Oilers fra og med 1. mai.

– Jeg har vært med på mye som spiller og som trener. Jeg har vært så heldig og vunnet ting opptil flere ganger. Det er moro, sa Gulbrandsen, og la til:

– Vi i Oilers har etterhvet opparbeidet oss en grunnmur i laget og et fundament som er kjempesolid. Min jobb fra 1. mai er å videreutvikle det fundamentet som allerede ligger der, sa han.

Johansen var favoritt
Avtroppende landslagssjef Roy Johansen var lenge en av kandidatene til å erstatte Thoresen som sjef i Stavanger-klubben. Men Johansen valgte til slutt å takke ja til å bli hovedtrener hos Oilers' rivaler Vålerenga.

Sjur Robert Nilsen, Tor Nilsen og Sune Bergman ble også nevnt som potensielle kandidater.

– Jeg kan si såpass at det er forskjellige nasjonaliteter blant de fem kandidatene jeg har pratet med. Og det stemmer at minst en av dem er norsk, sa Oilers-direktør Pål Higson til Stavanger Aftenblad om trenerjakten.