Sunt og saftig med Wenche

Denne onsdagen slår Wenche til med sprøstekt kyllingbryst. Smakfullt og saftig!

En smakfull og sunn, gluten- og melkefri rett.

Dette trenger du:

  • 700-800 g kyllingbryst/lår
  • Olje til steking
  • Salt, pepper, hvitløk
  • Evt. 1-2 kvister med friske urter
  • 1-2 buketter brokkoli
  • 1 sjalottløk
  • 1-2 ts finhakket rød chili
  • 1-2 finhakket hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 granateple
  • 6-8 aprikoser
  • Olivenolje
  • 3-4 ss sweet chilisaus
  • Salt, pepper
  • Evt. hakkede valnøtter eller pinjekjerner
Kyllingbryst med brokkolicouscous og granateple. FOTO: TV 2
Kyllingbryst med brokkolicouscous og granateple. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Legg kyllingbrystene på kjøkkenbenken i ca 1 time før tilberedning.

Varm stekeovnen til 125oC.

Varm olje i en stekepanne.

Legg i kyllingbrystene med skinnsiden ned.

Dryss med salt og pepper, og legg 2-3 knuste hvitløkfedd og evt. friske urter i stekepannen.

Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent.

Øs stekefett over kyllingen mens den stekes.

Sett stekepannen inn i varm stekeovn ved 125oC, og etterstek i 8-10 minutter til kyllingbrystene er gjennomstekt.

Steketid er avhengig av tykkelsen på kyllingbrystene.

La kyllingen hvile i 5-10 minutter før de skjæres opp i skiver.

Finhakk brokkoli.

Surr finhakket løk, chili, hvitløk, ingefær og brokkoli i olje i en stekepanne i 3-4 minutter.

Tilsett granateplekjerner, finhakkede aprikoser, olivenolje, salt, pepper, og eventuelt finhakkede valnøtter.