FUNNET KVALT: Kristin Juel Johannessen ble i 1999 funnet kvalt i Hedrum i Larvik kommune. Arkivfoto:PRIVAT/SCANPIX
FUNNET KVALT: Kristin Juel Johannessen ble i 1999 funnet kvalt i Hedrum i Larvik kommune. Arkivfoto:PRIVAT/SCANPIX Foto: Privat

Riksadvokaten vil ha Kristin-saken gjenåpnet

Riksadvokaten begjærer gjenåpning av straffesaken mot mannen som tidligere er frifunnet for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Riksadvokaten i en pressemelding onsdag.

Bakgrunnen er funn av den 39 år gamle mannens DNA-profil på Kristin Juel Johannessens fingernegler.

Funnet ble gjort etter at beslag i saken ble gjennomgått og analysert på nytt i 2015. DNA-funnet støtter opp under sentrale vitneobservasjoner gjort den dagen drapet fant sted.

39-åringens advokat sier til TV 2 at mannen er orientert om Riksadvokatens begjæring.

– Dette er veldig ferskt, så jeg har bare fått orientert han om at Riksadvokaten innstiller på dette, sier advokat Søren Hellenes.

12 år gamle Kristin forsvant torsdag 5. august 1999 da hun syklet for å bade sammen med en venninne i Goksjøvannet i Hedrum utenfor Larvik.

Hun ble sist sett klokken 18.40, og klokken 21.15 ringte faren til politivakten og meldte datteren savnet.

Klokken 23.18 samme kveld ble hun funnet drept i et skogholt ved den øde Reppesgårdveien på Mørk i Hedrum. Obduksjonsrapporten viste at hun ble kvalt.

I juli i fjor ble 39-åringen pågrepet i Larvik, siktet for forsettlig drap på Kristin. Han har siden da sittet i politiets varetekt.

Etter begjæringen om gjenopptakelse er det nå opp til Gjenopptakelseskommisjonen å avgjøre om saken skal gjenåpnes.

Siktede har opprettholdt sin tidligere forklaring om at han ikke har noe med drapet å gjøre. Blir saken gjenåpnet, vil det bli en ny rettssak, opplyser Riksadvokaten.