Oda Aurora (18) døde i bilulykke:

Sønderknust mor: – Føreren burde fått strengere straff

Oda Aurora (18) og to venner mistet livet i en bilulykke i Elverum i fjor. Tirsdag ble den overlevende føreren (19) dømt til fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18 år gamle Oda Aurora mistet livet i Elverum fjor da bilen hun satt på med traff en elg og kjørte av veien.

– Det har vært helt forferdelig. Livet mitt har egentlig stoppet opp litt. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal fortsette, det er tungt, sier moren hennes, Gunn Knappe, til TV 2.

Ulykken skjedde klokken 02.40 den 3. juli i fjor. I stor fart traff Audien en elg på riksvei 25 Trysilvegen i Elverum. Bilen holdt minst 135 kilometer i timen da ulykken skjedde, har retten konkludert. Bilen kjørte av veien og traff en stein og deretter et tre, før bilen begynte å brenne.

Totalt tre ungdommer mistet livet. Føreren, en 19 år gammel mann, overlevde.

– Dommen er et hån

Tirsdag ble 19 åringen ble dømt til ett år og ti måneders fengsel for uaktsomt bildrap. Aktor ba om to års fengsel – maxstraffen er på tre år.

Moren til den avdøde 18-åringen mener straffen er alt for mild for det retten kaller formålsløs råkjøring.

– Jeg føler egentlig at det er et hån, og at datteren min ikke har betydd så mye. Jeg syntes det er helt tragisk, sier moren.

19 åringens forsvarer ønsker ikke å kommentere kritikken til moren. Han skal nå gjennomgå dommen med sin klient før det tas stilling til om den skal ankes.

Vil at råkjøringen skal ta slutt

Moren mener dommen sender ut feil signaler.

– Den har i hvert fall ikke preventiv virkning på ungdommene. Det har jo vist seg fra ulykke og til nå at de fortsetter å kjøre som villmenn, uten respekt for både menneskeliv og de som sitter på, sier hun.