FÅR NORSK STEMME: Gianni Infantino stiller til FIFAs presidentvalg seinere i vinter og er sikret norsk støtte i ryggen. Foto: Scanpix
FÅR NORSK STEMME: Gianni Infantino stiller til FIFAs presidentvalg seinere i vinter og er sikret norsk støtte i ryggen. Foto: Scanpix Foto: Matt Dunham

Denne mannen får den norske stemmen i FIFAs presidentvalg

– Han forstår hva som kreves for å at tilliten til FIFA skal kunne gjenvinnes, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Norges Fotballforbund (NFF) vil gi sin stemme til Gianni Infantino ved FIFA-presidentvalget 26. februar. Det bekrefter NFF i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Vi vil jobbe for at flest mulig nordiske land står samlet bak Infantino. Han har vært viktig i den nødvendige reformprosessen som nå har funnet sted. Han er ikke minst utålmodig med tanke på å få implementert reformer, sier fotballpresident Ynge Hallén.

– «Nå eller aldri» for FIFA
Infantino er nåværende generalsekretær i UEFA, og listet nylig opp en omfattende reformplan for å endre FIFA etter at korrupsjonsskandalen ble rullet opp i fjor.

Sveitser-italieneren innrømmet at det handler om et «nå eller aldri» for FIFA, når det gjelder organisasjonens omdømme, meldte The Guardian mandag.

– Jeg mener dette er «nå eller aldri». Vi må ta denne muligheten nå, for å snu skipet og skape et bedre FIFA, og jobbe for fotballen på en samlet og positiv måte. Dette er det riktige tidspunktet for det, sa han.

Hallén mener Infantino er rett mann for jobben.

– Infantino har i sin jobb som generalsekretær i UEFA vært opptatt av en tett dialog med medlemsnasjonene gjennom regionale strategimøter. Og han har vist at han forstår hva som kreves for at tilliten til FIFA og den internasjonale fotballen skal kunne gjenvinnes, sier den norske fotballpresidenten.

– Stor respekt for jobben Blatter har gjort
Infantino – som har vært tilknyttet UEFA i 15 år – vil likevel ikke kritisere den suspenderte FIFA-presidenten Sepp Blatter direkte, som selv trakk seg i kjølvannet av skandaleavsløringene i fjor sommer.

– Herr Blatter har vært 40 år i FIFA, og jeg har stor respekt for den jobben han har gjort for fotballens utvikling rundt om i verden. Vi må erkjenne at FIFA har gjennomgått en flott utvikling i løpet av disse 40 årene, sa Infantino.

Han understreket likevel også:

– Herr Blatter har selv sagt at han burde ha trukket seg tidligere. Det er nok riktig. Nå må vi vente å se hva som skjer med etterfordkingen før vi begynner å dømme.

I tillegg til Infantino stiller også Sheikh Salman Ebrahim al-Khalifa, Prins Ali bin al-Hussein, Tokyo Sexwale og Jérôme Champagne til presidentvalget, som finner sted i Zürich.