Krumkaker

Krumkaker:

Vei eggene( med skall). Vei opp samme mengde med sukker, hvetemel og smør.

Smelt smøret.

Visp egg og sukker til eggedosis og vend inn siktet hvetemel og avkjølt smeltet smør med hjelp av en slikkepott. Rør inn kaldt vann. (Vannet gjør at krumkakene blir tynne og sprø.)

Legg ca 1 ss røre i jernet og stek gylne kaker. Form kakene mens de er helt nystekte og varme. Form dem med et «krumkakehorn» eller rull dem rundt skaftet på en tresleiv eller legg den over bunnen av et glass slik at de blir formet som en kopp.

Oppbevar i tett boks. Krumkaker kan ikke fryses.

Server til kaffen eller som tilbehør til dessert som feks riskrem eller multekrem.

Glutenfrie: Pisk egg og sukker til eggedosis Tilsett smør , melk og alt det tørre og vend lett sammen. La deigen stå og hvile kjølig i ca 1 time.