SIV JENSEN? Lokalavisa Romerikes Blad har bommet litt da de skulle velge bilde til en valgkommentar om Siv Jensen. Foto: Faksimile
SIV JENSEN? Lokalavisa Romerikes Blad har bommet litt da de skulle velge bilde til en valgkommentar om Siv Jensen. Foto: Faksimile

Avisa trodde dette var Siv Jensen

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å le av dette, sier finansminister Siv Jensen til TV 2.

– Her er Siv Jensen på valgnatta, skriver Romerikes Blad til dette leserinnlegget. Er det ... eller er det ikke? Jeg ble med ett selv litt usikker, skriver skuespiller Bjarte Hjelmeland (45) på Facebook.

VALGNATTA? Nei, dette er ikke Siv Jensen på valgnatta 2013 – det er Bjarte Hjelmeland under en oppsetning på Edderkoppen høsten 2013. Foto: Over Oslo
VALGNATTA? Nei, dette er ikke Siv Jensen på valgnatta 2013 – det er Bjarte Hjelmeland under en oppsetning på Edderkoppen høsten 2013. Foto: Over Oslo Foto: Andreas Fadum

For som den observante leser av Romerikes Blad kan legge merke til, så er det slettes ikke Siv Jensen på valgnatta som er avbildet. Det er Bjarte Hjelmeland under hans show «Gu kor gøy» på Edderkoppen teater i 2013.

Ler av tabben

Finansministeren selv tar forvekslingen med et smil når TV 2 gjør henne oppmerksom på feilen.

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å le av dette, sier Siv Jensen til TV 2.

LIGNER DET? Siv Jensen på Fremskrittspartiets valgvake i 2013. Foto: NTB Scanpix
LIGNER DET? Siv Jensen på Fremskrittspartiets valgvake i 2013. Foto: NTB Scanpix Foto: Kallestad, Gorm

– Det var veldig morsomt å se. Denne feilen får jeg vel ta som et kompliment. Jeg må innrømme at når jeg fikk på meg kjolen og parykken, så følte jeg meg som den styggeste dama i byen hver eneste kveld. Siv Jensen klarer seg langt bedre enn meg, og jeg må vel si at hun kler kjolen bedre enn meg, sier Bjarte Hjelmeland til TV 2.

– Bare å beklage

Også de ansatte i Romerikes Blad fikk seg en god latter da de oppdaget feilen, som sto på trykk i mandagens utgave av lokalavisa.

– Dette er en stygg tabbe, men også en morsom tabbe. Her er det bare å beklage: Dette skulle illustrere en seriøs valgkommentar om utvikling i partiene. Så har det skjedd en menneskelig svikt der journalisten har vært på jakt etter Jensen i den karakteristiske valgnattkjolen – og så isteden endt opp med et bilde av Bjarte Hjelmeland, forklarer samfunnsredaktør Lars M. J. Hansen i Romerikes Blad.

Se Hjelmeland som Siv Jensen

Deretter gikk saken igjennom desken hos lokalavisa, men heller ikke der ble det oppdaget at det var feil bilde.

Leserne trodde det var med vilje

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra leserne. Mange trodde vi gjorde det med vilje, men det er ikke tilfelle. Vi må beklage både til kommentatoren og til Siv Jensen – samtidig som vi må gratulere Bjarte Hjelmeland med den overbevisende parodien, sier Hansen.

Hjelmeland er for tiden aktuell med oppsetningen «I lånte fjær» som spilles hver kveld i Bergen. Der vil ikke Siv Jensen-parodien dukke opp.

– Jeg har lagt fra meg Siv Jensen for en stund, men jeg har tatt for meg mange andre spennende personligheter, sier Hjelmeland.