Eks-torpedo Espen Lee er pågrepet på Kypros, opplyser advokat John Christian Elden. FOTO: MATTIS SANDBLAD, VG
Eks-torpedo Espen Lee er pågrepet på Kypros, opplyser advokat John Christian Elden. FOTO: MATTIS SANDBLAD, VG Foto: Sandblad, Mattis

Espen Lee i varetekt på Kypros

Eks-torpedo Espen Lee (60) og to andre nordmenn holdes i varetekt på Kypros fram til torsdag. De er mistenkt for å ha planlagt å bortføre en to år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble eks-torpedo pågrepet på Kypros, mistenkt for kidnappingsforsøk av en to år gammel jente.

– Mennene kommer til å bli avhørt de neste tre dagene mens de er i varetekt, sier Yiannos Petridos i politiet på Kypros til NTB tirsdag.

De tre mennene på 29, 40 og 60 år ble pågrepet ved grensen søndag etter at politiet hadde informasjon om at de var på vei, ifølge Petridos.

– De har fått oppnevnt forsvarer, og vi har en tolk tilgjengelig. Det blir avhørt først i dag. Mer enn det kan jeg ikke si nå, sier han.

Nordmennene skal ikke være i slekt med jenta, ifølge Cyprus Weeklys nettavis.

Toåringen bor hos sin greskkypriotiske mor i Nikosia, mens faren er norsk. Politiet mener ifølge avisen at barnefaren har betalt de tre mennene for å ta jenta til Norge.

Det var TV 2 som mandag meldte at de tre norske statsborgerne hadde blitt pågrepet.

Avviser anklagen

Advokat John Christian Elden bistår Espen Lee.

– Han ble pågrepet. Politiet tror han skulle hente et norsk, kidnappet barn. Han har nektet skyld, sa advokat John Christian Elden til TV 2 mandag.

Elden sier at hans klient avviser anklagene:

– Han har ikke begått noen straffbar handling på Kypros. Han ble arrestert da han kom over grensen, og hadde med seg noen papirer som kunne indikere at han ville oppsøke eller finne ut det kidnappede barnet befant seg.

Benekter kidnapping

TV 2 var mandag i kontakt med barnets norske far. Han bekrefter at det pågår en barnefordelingssak, og hevder at barnet ble bortført fra Norge i november i fjor. Ifølge barnefaren skulle de tre mennene bare hente en bil for ham på Kypros.

Tidligere pengeinnkrever pågrepet på Kypros

– Min kone bortførte vår datter 12. november i fjor og fraktet henne til Kypros i bil. Etter det har jeg forsøkt å få datteren min hjem igjen, sier barnefaren til TV 2.

60-årige Lee, som er født i Arendal, har også vært leiesoldat og medlem av den amerikanske avdelingen av Omega Group. Etter at han bosatte seg i Florida, endret han etternavnet fra Lie til Lee.

I et intervju med TV 2 i 2009 anslo han at han i årenes løp hadde krevd inn rundt 100 millioner. Men han ville ikke kalles en torpedo:

– Jeg er ikke en torpedo. De gangene jeg har kommet i slagsmål, har noen enten fysisk eller med våpen gått på løs meg.

NTB /TV 2