SLÅR ET SLAG FOR NORDISKE FILMER: Skuespiller Jakob Oftebro (30). Foto: Stella Pictures. 
SLÅR ET SLAG FOR NORDISKE FILMER: Skuespiller Jakob Oftebro (30). Foto: Stella Pictures.  Foto: Lars Askheim

– Det er synd at de beste vi har drar til Hollywood

Skuespiller Jakob Oftebro (30) er stolt av å spille i nordiske filmer.

Den norske skuespilleren Jakob oftebro (30) er aktuell i en rekke nordiske filmer denne våren.

Han bor for tiden i København, men TV 2 møter han når han har tatt turen til Oslo for å promotere danske «Tordenskjold og Kold», en roadmovie fra 1700-tallet om sjøoffiseren Peter Wessel.

Oftebro gjør det stort i Sverige, Danmark og Norge, og snakker norsk, dansk og svensk flytende. Men noen karriere i Hollywood har han foreløpig ingen planer om.

Jeg har brukt ni år på å jobbe meg opp i Danmark. Jeg er veldig stolt av det jeg har fått til, og jeg er stolt av å være med i nordiske filmer, sier Oftebro.

– Burde gråte når de drar

Oftebro er imponert over Aksel Hennie, Tobias Santelmann, Kristofer Hivju og Ingrid Bolsø Berdal, som alle har fått roller i store, internasjonale produksjoner.

– Jeg er veldig stolt av kollegene mine og det de har fått til i Hollywood. Det er kjempestas at de blir med i store filmer. Samtidig er det synd at de beste vi har drar til Hollywood. Vi burde egentlig gråte når de drar, istedenfor å heie det fram, sier Oftebro.

Se traileren til Tordenskjold og Kold

Til tross for at han vil slå et slag for nordiske filmer, utelukker ikke Oftebro at han kan vurdere å satse utenfor Norden senere i karrieren.

– Det tar mye tid og energi å få roller i utenlandske produksjoner. Jeg har ikke hatt tid til å satse noe der de siste årene, for det har vært fullt opp med filminnspillinger hele tiden. Men det kan jo hende det dukker opp noe i framtiden, sier Oftebro.

Gikk opp 30 kilo fra en film til neste

Jakob Oftebro gikk ned 18 kilo før rollen i Gullkysten

I tillegg til premiereklare «Tordenskjold og Kold», går også «Gullkysten», som handler om slavehandel i kolonitiden, på norske kinoer i disse dager.

De to filmene ble spilt inn rett etter hverandre, men hele 30 kilo skiller Oftebros vekt fra Gullkysten til Tordenskjold.

– Det var veldig destruktivt. Først gikk jeg ned 18 kilo, og så måtte jeg kjapt opp i vekt for å spille Tordenskjold. Jeg spiste hele tiden, også når jeg ikke var sulten, og det føltes ikke bra. Det var en disiplinøvelse, forteller Oftebro.

Allerede neste fredag kommer Nils Gaups «Birkebeinerne», som det er knyttet store forventninger til.