KAN MISTE EM: Spanias landslag, her ved Cesc Fabregas, Diego Costa og Juan Mata, kan miste EM-sluttspillet i Frankrike på grunn av regelbrudd av fotballpresidenten i landet. FOTO: Scanpix
KAN MISTE EM: Spanias landslag, her ved Cesc Fabregas, Diego Costa og Juan Mata, kan miste EM-sluttspillet i Frankrike på grunn av regelbrudd av fotballpresidenten i landet. FOTO: Scanpix Foto: Mike Egerton

Hevder Spania kan bli utestengt fra EM

Regjerende EM-mester Spania risikerer å bli utestengt fra sommerens mesterskap i Frankrike, hevder El Pais.

Spania har vunnet de to siste EM-sluttspillene og er klar for sommerens mesterskap i Frankrike.

Men nå risikerer fotballstormakten å måtte se EM og kommende internasjonale turneringer fra sidelinjen, skriver den spanske avisen El Pais tirsdag.

Fotballpresidenten brøt reglene
Ifølge El Pais er årsaken at fotballforbundets president Ángel María Villar er involvert i en skandale som kan få fatale konsekvenser for Spanias fotballandslag.

Villar etterforskes for å ha lånt ut penger fra forbundets egen pengekasse til klubbene Recreativo Huelva og Tenerife.

At et nasjonalt fotballforbund støtter klubber er et strengt brudd på FIFAs regelverk, og El Pais hevder at det grove regelbruddet kan føre til at Spania mister EM i sommer.

– FIFA kan utestenge Spania fra EM og de spanske ligaklubbene fra internasjonale turneringer. Dette er den mest kritiske perioden Villar har opplevd i løpet av sine 28 år i Spanias fotballforbund, fastslår avisen.

Samme sak i 2008 – da løste Blatter situasjonen
Saken til Ángel María Villar, som også har hatt en rekke oppdrag for FIFA de siste årene, må møte i en domstol for å svare på anklagene.

Han er mistenkt for ugyldig administrasjon, forsikring og ugyldige økonomiske bidrag til en tredjepartsklubb.

Villar var involvert i en lignende situasjon i 2008, og også den gang risikerte Spania å miste EM, skriver AS. Saken løste seg imidlertid etter at Sepp Blatter personlig involverte seg.