Dodge Nitro skiller seg absolutt ut med sine kantede linjer. 
Dodge Nitro skiller seg absolutt ut med sine kantede linjer. 

SUV som skiller seg ut? Sjekk denne!

Her kan du gjøre gode kjøp.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I nettmøtet "Spør Benny" svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg funderer på å skaffe med en Dodge Nitro. Derfor er jeg veldig nysgjerrig på hvilke tanker du har om denne bilen og om du kunne sin noen ord om den, så hadde det vært veldig nyttig for meg og mine funderinger. Beste hilsen Erik.

Benny svarer:

Hei Erik. Dette er en kompakt og tøff liten SUV som aldri ble tatt inn til Norge på regulær import, så vidt jeg kjenner til. Allikevel dukker det innimellom opp eksemplarer som er til salgs her hjemme også.

Motorene er ofte V6-ere på enten 3,7 eller 4-liter. Sterke, men tørste og de passet dårlig for norske avgifter. De ble rett og slett for dyre, mot europeiske konkurrenter.

En firesylindret dieselmotor fra italienske VM-Motori på 2,8-liter kom også. Nettopp med tanke på det europeiske markedet, men noen suksess ble den ikke her allikevel.

På hjemmemarkedet i USA er bilen derimot ganske vanlig – sammen med tvilligbilen Jeep Liberty. Produksjonen av Dodge Nitro ble startet i august 2006 – som 2007 modell, og den ble laget fram til 2012 og kunne leveres enten med tohjulstrekk eller firehjulsdrift. Nesten 200.000 biler ble produsert totalt.

Billigere miljøbil for de som tjener minst

Billig-bil for unge.

Bilene ble laget i Ohio og fantes i tre utstyrsgrader (STX, SLT og R/T) Dodge har vel aldri vunnet noen kvalitetstester eller undersøkelser. Bilen er i utgangspunktet billig og enkel – og primært beregnet på unge mennesker i etableringsfasen.

Det litt billige speiles ikke minst i interiøret. Designet er enkelt og innslaget av plast, type hard og tynn, er påtagelig. Slik det ofte er på amerikanske biler i dette prisleiet.

Men jeg synes den er både tøff og litt annerledes utvendig. Dette er definitivt en SUV for deg som vil skille deg litt ut fra den gemene hop, men som synes at en Hummer blir litt "for mye".

Kommer du over et pent og velholdt eksemplar, vil jeg absolutt ikke fraråde kjøp. De få gangene man møter en på norske veier er det er friskt innslag i trafikkbildet. Man blir nesten litt glad og tenker: Kult - her har vi en entusiast som våger å skille seg litt ut.

Deler får man enkelt og billig fra USA og steller man litt godt med en slik bil, har man definitivt en tøff og litt annerledes SUV som duger for en familie.

Les også: Så lett gjør du bilen ny innvendig

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: