Stekt laks med fantastisk god PERLESPELTSALAT
Mager, sunn, smakfull og mettende middag i kjøkkenet hos Wenche.
Stekt laks servert med perlespeltsalat og avocado
Tips: Perlespelt kan byttes ut med kokte byggryn, bløtlegges 3-4 timer og kokes ca. 1 time.
Dette trenger du:
- 700 g laksefilet, uten skinn og bein
- nøytral olje til steking
- salt og pepper
Perlespeltsalat:
- 5 dl vann
- 1 ts salt
- 2,5 dl perlespelt
- 2 tomater
- ½ slangeagurk
- 1-2 avocado
- ½ rødløk
- 1 fedd hvitløk
- bladpersille
Dressing:
- 4 ss sitronsaft
- 4 ss olivenolje
Slik gjør du:
Begynn med salaten.
Kok opp vann og salt, tilsett perlespelt og la trekke under lokk i 15-20 minutter.
Indisk kylling med mango- og chilisaus
Hell av eller damp bort overflødig vann.
Avkjøl litt.
Skjær tomatene i båter, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Skjær agurk i terninger, grovhakk rødløk, skjær avocado i terninger og finhakk hvitløk og bladpersille.
Bland alle ingrediensene til salaten.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, og vend inn i salaten.
Skjær laksen i ca. 1 cm. tykke skiver.
Stek på den ene siden i varm stekepanne, i ca. 2 minutter, og ca. 1 min. på andre siden.
Dryss over salt og pepper.