Stekt laks med fantastisk god PERLESPELTSALAT

Mager, sunn, smakfull og mettende middag i kjøkkenet hos Wenche.

Stekt laks servert med perlespeltsalat og avocado

Tips: Perlespelt kan byttes ut med kokte byggryn, bløtlegges 3-4 timer og kokes ca. 1 time.

Dette trenger du:

  • 700 g laksefilet, uten skinn og bein
  • nøytral olje til steking
  • salt og pepper

Perlespeltsalat:

  • 5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl perlespelt
  • 2 tomater
  • ½ slangeagurk
  • 1-2 avocado
  • ½ rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • bladpersille

Dressing:

  • 4 ss sitronsaft
  • 4 ss olivenolje
PERLESPELTSALAT: Passer godt til alle typer kjøtt.  Foto: TV 2
PERLESPELTSALAT: Passer godt til alle typer kjøtt.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Begynn med salaten.

Kok opp vann og salt, tilsett perlespelt og la trekke under lokk i 15-20 minutter.

Hell av eller damp bort overflødig vann.

Avkjøl litt.

Skjær tomatene i båter, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Skjær agurk i terninger, grovhakk rødløk, skjær avocado i terninger og finhakk hvitløk og bladpersille.

Bland alle ingrediensene til salaten.

Rør sammen ingrediensene til dressingen, og vend inn i salaten.

Skjær laksen i ca. 1 cm. tykke skiver.
Stek på den ene siden i varm stekepanne, i ca. 2 minutter, og ca. 1 min. på andre siden.

Dryss over salt og pepper.