Premier League

– Manchester United mangler profiler, kvalitet og ledere

Louis van Gaals Manchester United-utgave får passet påskrevet av Stoke-spiss.

Se Manchester United – Stoke på TV 2 Sport Premium 3 og TV 2 Sumo kl. 21.00

Manchester United skulle denne sesongen kjempe om ligagull, men tingene har ikke gått som planlagt for manager Louis van Gaal.

Foran tirsdagens oppgjør ligger klubben på en foreløpig femteplass på tabellen, hele ti poeng bak den overraskende ligalederen Leicester.

Får passet påskrevet
Under van Gaals ledelse har imidlertid rødtrøyene fra Old Trafford ikke bare opplevd sviktende resultater.

Van Gaal har måtte tåle mengder med kritikk for sin defensive og kjedelige spillestil, og engelske medier har for lengst slått fast at nederlenderen neppe trener den tradisjonsrike klubben neste sesong.

Nå får van Gaal og Manchester United passet påskrevet av Stoke-spissen Peter Odemwingie.

– Før var det mye mer kvalitet i Manchester United. De hadde ekte ledere på banen og troppen oste av kvalitet. Alt dette har de nå mistet, fastslår Odemwingie, ifølge The Daily Mirror.

– Ikke lenger den klubben de var
Han mener det finnes en naturlig forklaring på Manchester Uniteds nedtur.

– Mange klubber har opplevd det samme. Når du mister en generasjon med bærebjelker i laget, så er det tøft å få de samme resultatene. Akkurat nå må klubben bygge seg opp på nytt, mener angriperen, og slår fast:

– Manchester United er ikke den klubben den en gang var. De har ikke de store stjernene og ikke den samme kvaliteten i laget lenger. De fremstår veldig beskjedne for øyeblikket, og tør ikke ta risikoer på banen. Det skal vi utnytte på Old Trafford, sier Odemwingie.

Mark Hughes’ Stoke slo Manchester United 2-0 på Britannia 2. Juledag. Stoke ligger på en foreløpig 9. plass på tabellen, fire poeng bak Manchester United før tirsdagens oppgjør mellom lagene.