FALSK FORKLARING: Jaysuma Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen mener den fornærmede ikke forteller sannheten.
Foto: Peter Talos / NTB scanpix
FALSK FORKLARING: Jaysuma Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen mener den fornærmede ikke forteller sannheten. Foto: Peter Talos / NTB scanpix Foto: Tálos, Peter

Ndures forsvarer anmelder eks-samboeren

Mette Yvonne Larsen mener den fornærmede i Ndure-saken har avgitt falsk forklaring.

Jaysuma Saidy Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen anmelder hans eks-samboer for å ha avgitt falsk forklaring i retten. I tillegg anmelder forsvareren eks-samboerens mor.

– Jeg har skrevet en anmeldelse mot begge to: Mot den fornærmede for å ha avgitt falsk forklaring i retten, og mot fornærmedes mor for å ha forsøkt å påvirke et vitne til å avgi falsk forklaring. Det er veldig alvorlige forhold, sier Larsen til TV 2.

Det er forklaringen hennes rundt en påstått hendelse der Ndure skal ha tatt grep rundt halsen hennes i 2014.

Politiet sikret seg bilder av den fornærmedes skader, men partene har motstridende forklaringer på hva skadene skyldes.

Eks-samboeren mener skadene ble påført av Ndure, mens sprinterens forsvarer mener merkene på halsen skyldes en skjønnhetsbehandling – en såkalt «Dracula treatment» – utført på en klinikk i Oslo.

Den fornærmede mente imidlertid ikke at hun hadde fått utført denne behandlingen. Og det er nettopp dette som er årsaken til Larsens anmeldelse for falsk forklaring.

– Hun har benektet at hun fikk utført den behandlingen, som hun faktisk fikk utført. Det har også legen bekreftet, sier Larsen.

Aktor Camilla Ek Sørensen mener det på foreløpig ikke er noen grunn til å tro at fornærmede har avgitt falsk forklaring.

– På det nåværende tidspunkt er det ingen objektive holdepunkter for å trekke hennes forklaring i tvil. Men når klinikken nekter å uttale seg er det spesielt og skaper uklarhet i saken. Dette er vi nå i ferd med å få rede på, sier Ek Sørensen til TV 2.

Ndure står tiltalt for for flere tilfeller av vold mot den tidligere samboeren. Rettsaken ble i forrige uke utsatt på ubestemt tid, da Larsen fikk straffesaken begjært utsatt.

Larsen innrømmer at saken er veldig spesiell.

– Jeg har aldri tidligere vært borti at jeg har trengt å anmelde en fornærmet og hennes mot, samtidig som en sak pågår i retten. Men det var også en av grunnene til at den ble utsatt, forklarer hun.