Bekreftet: Guardiola overtar Manchester City

Manuel Pellegrini forlater Manchester City ved sesongslutt. Pep Guardiola overtar.

Det bekrefter Manchester City i en redegjørelse på sine hjemmesider.

– Manchester City kan bekrefte at vi de siste ukene har sluttforhandlet kontrakten til Pep Guardiola, som blir vår hovedtrener for Premier League-sesongen 2016/17, skriver City, og fortsetter:

– Kontrakten for Guardiola gjelder for tre år. Den første kontakten med Guardiola kom i 2012, fortsetter Manchester City i sin redegjørelse.

Manchester Citys nåværende trener Manuel Pellegrini kan lede klubben til fire titler denne sesongen. Likevel må chileneren forlate Etihad.

– Av respekt for Pellegrini og spillerne, ønsket klubben å gjøre avgjørelsen vår offentlig kjent nå for å hindre ytterligere spekulasjoner. Pellegrini er fullt fokusert på å nå våre mål denne sesongen, skriver City.

Følg Deadline Day direkte i TV 2s livesenter!

Pellegrini: – De gjorde ingenting bak min rygg
Manuel Pellegrini fortalte på en pressekonferanse at han informerte spillerne om avgjørelsen mandag formiddag.

– Før jeg gir meg, vil jeg si at jeg har pratet med klubben og vil avslutte kontrakten min på det opprinnelige tidspunktet. Jeg signerte en forlengelse, men med en klausul, så jeg avslutter her 30. juni, sier Pellegrini på pressekonferansen.

Han avviser at bruddet mellom ham og Manchester City ble gjort på en ufin måte.

– Klubben gjør ingenting bak ryggen min her. Jeg visste om det for en måned siden, men jeg syns ikke det er bra å ha alle disse spekulasjonene, så jeg foretrekker å avslutte i dag, noe som er grunnen til at jeg forteller pressen og spillerne dette i dag. Jeg pratet med klubben for to uker siden og sa at jeg kom til å gjøre det, mener chileneren.

Alsaker: – Dette er en attraksjon for Premier League
TV 2-ekspert Øyvind Alsaker er ikke overrasket over dagens store nyhet fra balløya.

– Det var en varslet nyhet, så ikke noe stort sjokk. Det er et skritt for å sikre seg den mest attraktive manageren på markedet, fastslår Alsaker til TV 2 Sporten om Guardiola-nyheten, og legger til:

– Han går til en av klubbene med størst potensial og mest ressurser, men safe er det ikke. Han er i en posisjon der han kan velge og vrake, og Jürgen Klopp har en mye større oppgave med Liverpool enn Guardiola har med å vinne tittelen med Manchester City. Men det er en liga han ikke er vant til, påpeker Alsaker.

Premier League-kommentatoren er spent på hva Pep Guardiola kan få utrettet på Etihad.

– Han har vært i Barcelona og Bayern München, som er veldig dominerende i sine land. City er ikke på det nivået, så det er åpenbart en utfordring, men samtidig er det en klubb der du vet du har ressurser til å lykkes, sier Alsaker, som allerede gleder seg til å se Guardiola i aksjon på Citys trenerbenk.

– Det er en attraksjon for Premier League. Nå har du Guardiola og Klopp, det er bare de beste spillerne som mangler. De beste managerne trekker mot Premier League, konstaterer han.

– Trenger fornyelse
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller synes det er en god idé å erstatte Pellegrini med Guardiola til sommeren, selv om den nåværende Manchester City-manageren skulle lede klubben både til to, tre eller fire titler denne sesongen.

– Det er jo et interessant spørsmål, men ofte er det slik at klubbene kommer frem til at de trenger fornyelse, og at manageren kommer til et punkt hvor han tenker at jobben er gjort, og at han ikke kan utrette mer for klubben, sa Møller til TV 2 Sporten tidligere mandag.

Og la til:

– Derfor har jeg faktisk vært inne på tanken om at det kanskje ikke er så dumt om Pellegrini gir seg til sommeren med et par triumfer i bagasjen. Da blir ettermæle desto bedre. Eric Cantona var for eksempel en spiller som ga seg på topp, og managere er nok like opptatt av egen suksess som spillere, påpeker han.

– Kan bli en fotballstormakt
Han tror Guardiola kan gjøre Manchester City til en fotballstormakt i Europa.

– Guardiola vil lede City til suksess i Europa og han er en gjennomført fotballmann som puster og ånder fotball 24 timer i døgnet, minnet eksperten om.