Radiobrannen utviklet seg raskt, og brannvesenet berømmer den raske reaksjonen fra beboeren som ble vekket av røykvarsleren. FOTO: VESTFOLD INTERKOMMUNALE BRANNVESEN
Radiobrannen utviklet seg raskt, og brannvesenet berømmer den raske reaksjonen fra beboeren som ble vekket av røykvarsleren. FOTO: VESTFOLD INTERKOMMUNALE BRANNVESEN

I dag skjedde det igjen:

13.000 norske radioer er tikkende brannbomber

Har du en radio av typen Pinell GO bør du få sjekket batteriet umiddelbart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2015 advarte brannvesenet og distributøren mot en brannfarlig radio som finnes i flere titalls tusen norske hjem. Radioen har forårsaket en rekke branner i Norge.

En produksjonsfeil i batteriet kan forårsake overoppheting, og distributøren anbefalte derfor de som eier en radio av typen Pinell GO til å levere dem inn og få dem returnert med nytt batteri.

Mandag skriver Vestfold interkommunale brannvesen på sine Facebooksider at en radio av denne typen forårsaket en brann i en bolig i Tønsberg mandag formiddag.

Beboeren ble vekket av røykvarsleren da radioen på kjøkkenbenken plutselig begynte å brenne. Hun tok deretter en genser og fikk lagt den over og dempet flammen, noe som hindret en større brann.

– Personen har vært veldig flink, når hun takket være røykvarsleren ble klar over at det brant. Det var rett før flammene fikk tak i kjøkkenveggen, da kunne radiobrannen raskt ha blitt langt mer omfattende, sier brannmester Harald Nordnes.

Brannvesenet oppfordrer de som har en radio av denne typen til å sjekke om den er brannfarlig. Radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015 er tilbakekalt, skriver produsenten Pinell på sine nettsider.

40.000 slike radioer er solgt i Norge, og rundt 27.000 av radioene har fått nytt batteri, opplyser brannvesenet. Det betyr at det fortsatt finnes rundt 13.000 radioer i norske hjem som ikke er sjekket, og som derfor kan være brannbomber.