Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Åh! Det er fløyel, det! Mmmmmm! Den er himmelsk! Den er så god! Jeg tror det er den beste puréen jeg har smakt i mitt liv! Det mener jeg. Den slo meg helt ut!»

Mesterkokk og Statholdergaarden-sjef Bent Stiansen (52) var over seg av begeistring da han fikk smake pastinakk- og spinatpuréen til Top Chef-deltaker Morten Klever (27).

Få oppskriften her!

Dette trenger du:

  • 4 stk pastinakk
  • 100 g renset spinat
  • 4 dl fløte
  • 3/4 ss smør
  • Vann
  • Sitron
  • Salt

Slik gjør du:

Skrell pastinakken og kutt den opp i biter.

Ha pastinakkbitene i en kjele og dekk med vann. Kok opp.

Rens spinat fri fra stilk og vask den godt.

Når pastinakken er mør, siles vannet av. Tilsett fløte.

Kok dette inn til grøt-konsistens.

Ha alt i en blender og kjør opp sammen med den rensede spinaten.

Til slutt tilsettes smør. Smak til med salt og litt sitron rett serverering.

I mandagens episode av Top Chef fikk vi se at puréen ble servert med lammekjøtt.