Øystein Bråten (20) trosset ekstrem smerte og tok bronse

– Jeg har aldri hatt så vondt før, men det er dette som betyr noe i livet mitt.

Inngangen til slopestyle-finalen ble dramatisk da Øystein Bråten (20) falt stygt i prøveomgangen og slo både høyre bein og hofte.

Det var lenge usikkert om det norske medaljehåpet kunne stille til konkurransen, men han trosset smerten og landet solide 84,33 poeng i sitt første run.

Det var nok til å sikre bronsen bak Jossi Wells (90) og Gus Kenworthy (87,33).

– Det er helt sjukt! Helt siden jeg startet å kjøre ski har X Games vært det store målet mitt. Jeg var ikke sikker på om jeg kom til å kjøre, men fysio Stian sa at det bare var dritvondt og ikke farlig. Jeg måtte hente noen krefter jeg ikke visste jeg hadde, sier han til TV 2 etter konkurransen.

Ekstrem smerte

Bråten var ikke alene om å falle. Evan McEachran mistet skien midt i svevet og gikk i bakken. Han slapp imidlertid unna billigere enn nordmannen.

– Jeg har aldri hatt så vondt i hele mitt liv, men jeg må bare gi gass, sa han til TV 2 i målområdet etter det første runnet.

I likhet med snowboarderne lørdag, måtte freeskierne også jobbe hardt under tøffe forhold. Med snødrev gjennom hele konkurransen ble det vanskelig å få høy nok fart til å dra de største triksene.

Etter å ha fullført tre sterke forsøk klarte Bråten knapt å stå på beina i målområdet. Han måtte se Gus Kenworthy gå forbi med 87,33 poeng, men da ingen andre klarte å matche 84,33 kunne Bråten juble for en råsterk bronsemedalje.

– Jeg var ganske innstilt på at jeg kom til å miste pallplassen, så jeg turte ikke håpe før sistemann var ferdig, sier den overlykkelige 20-åringen – i sterk kontrast til å ha ligget utslått på bakken få minutter før konkurransen startet.