Djokovic med ny Melbourne-triumf

Slo Andy Murray i strake sett i finalen.

NUMMER SEKS: Serbia's Novak Djokovic (C) poserer med beviset på at han for sjette gang er vinner av Australian Open. AFP PHOTO / PAUL CROCK Foto: Paul Crock

Novak Djokovic blir ikke mett på tennistriumfer. Søndag vant han Australian Open for sjette gang ved å beseire Andy Murray i strake sett i finalen.

Serberen tangerte dermed rekorden til legenden Roy Emerson, som vant turneringen seks ganger på 1960-tallet. Han er også oppe i 11 Grand Slam-titler og dermed på siden av Rod Laver og Björn Borg.

– Det er et stort privilegium å tangere statistikken til noen av de største som har spilt tennis, sa han.

Nå er det bare seks titler opp til Roger Federers rekord på 17, og i det tempo Novak sanker triumfer behøver ikke det å ta lang tid. Djokovic vant i Melbourne for femte gang de siste seks årene.

Etterpå tenkte han mest på sin beseirede motstander. Murray tapte for Djokovic i Australian Open-finalen for fjerde gang.

– Du er en stor mester, Andy, en god venn og en flott person. Jeg er sikker på at du kommer til å få flere sjanser til å spille om dette trofeet, sa han henvendt til Murray. (©NTB)