TVNORGE-SUKSESS: Ylvis-brødrene har gjort stor suksess med eget talkshow på TVNorge. 1. februar kan nærmere tre millioner norske TV-seere miste TVNorge og tolv andre kanaler. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
TVNORGE-SUKSESS: Ylvis-brødrene har gjort stor suksess med eget talkshow på TVNorge. 1. februar kan nærmere tre millioner norske TV-seere miste TVNorge og tolv andre kanaler. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Foto: Hommedal, Marit

Nærmere tre millioner nordmenn kan miste TVNorge etter midnatt

– Vi jobber på spreng for at kundene våre skal unngå svarte skjermer, sier Canal Digital-eier Telenor. De håper på en løsning i konflikten med Discovery.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved midnatt kan Canal Digital-kunder miste TVNorge og tolv andre kanaler.

Årsaken er en priskonflikt mellom Discovery, som eier TVNorge, og Telenor, som eier Canal Digital.

De to partene har i flere måneder kranglet om hvor mye Canal Digital skal betale for Discovery-kanalene.

Forhandlingsfristen løper ut ved midnatt søndag.

Ifølge Kampanje vil 2,8 millioner norske TV-seere rammes dersom de to partene ikke blir enige.

Canal Digital-kundene kan miste kanaler som TVNorge, Max, Vox, Fem, Eurosport Norge og Discovery Channel.

Det betyr at TV-programmer som «I kveld med Ylvis Live, «4-stjerners middag», «Brille», «Thomas Giertsen: Helt Perfekt» og «71° nord» vil nå langt færre TV-seere.

Begge partene håper på en løsning

Ifølge Kampanje har Telenor og Discovery forhandlet i helgen, men partene skal fortsatt stå et stykke fra hverandre.

– Vi er fortsatt i krevende forhandlinger, men vi jobber på spreng for at kundene våre skal unngå svarte skjermer og det vi mener er urimelige prisøkninger. Vi håper og jobber for en løsning, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor Norge til TV 2 søndag ettermiddag.

Discovery håper også på en løsning før fristen går ut ved midnatt søndag.

Se video: Nakensjokk for Ylvis-brødrene

Gjelder også for svensker og dansker

– Jeg kan ikke kommentere forhandlingene nå, men vi har fortsatt håp om å finne en løsning før fristen går ut, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge og Discovery til TV 2.

Tidligere i januar uttalte Telenor i en pressemelding at priskravene fra Discovery er urimelige. Telenor og Canal Digital mener at de allerede har strukket seg meget langt i sitt tilbud.

Konflikten gjelder også for svenske og danske TV-seere. Ifølge danske Mediawatch står 220.000 danske husstander i fare for å miste Discovery-kanalene, mens i Sverige vil det ramme to millioner TV-seere dersom de to partene ikke blir enige.