Kygo til TV 2: – All støtte hjemmefra betyr veldig mye

ASPEN/OSLO (TV 2): Årets Spellemann fikk ikke deltatt på prisutdelingen i Oslo, men storkoste seg med kompisgjengen i Aspen.

Lørdag stakk Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, av med to priser under årets Spellemann-utdeling i Oslo spektrum.

Han var nominert til hele fem priser i fire forskjellige kategorier, og vant både for årets låt og, gjevest av alt; prisen «Årets Spellemann».

Med egen festival i USA, og med store spilleoppdrag i Aspen under X-Games, hadde Kygo på forhånd annonsert at han ikke hadde muligheten til å overvære Spellemann-utdelingen i Oslo Spektrum lørdag kveld.

– Helt vilt

TV 2 møtte Kygo i Aspen like etter at han hadde fått prisene lørdag.

– Dette er helt vilt. Jeg er helt oppi skyene, sier Kygo til TV 2.

Han synes imidlertid også at det er veldig stas å være på plass i Aspen, og forteller at han har sett på X-games på TV i alle år.

– Jeg har bare drømt om å få være her, og det å få spille her er en drøm. Det var kjedelig å ikke få være med under utdelingen av Spellemann-prisene, men jeg hadde sagt ja til dette før det ble klart når Spellemann skulle være, så det var sånn det ble, sier han.

Med kompisgjengen

Kygo har tatt med seg hele kompisgjengen til Aspen.

– Vi har bodd på en hytte her og har det kjempegøy. Vi har vært på alle arrangementene, og det er veldig kult. Jeg har stått på ski i alle år selv, og er stor fan av disse gutta, sier han.

Han understreker at det å få priser i Norge er veldig stas.

– All støtte hjemmefra betyr veldig mye, og en Spellemannspris hadde jeg aldri drømt om å få, så det betyr veldig mye, sier han.

Nå venter et travelt 2016 for artisten. Albumet han har jobbet med i halvannet år er snart klart.

– Jeg har mange nye låter jeg gleder meg til å vise alle, sier han.