Katy (33): – Slik var det å vokse opp med en kultleder som far

Hun hadde knapt vært utenfor døren før faren ble arrestert for tre år siden. Nå snakker hun ut om overgrepene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aravindan Balakrishnan (75), er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og frihetsberølvese av tre kvinnelige følgere i over 30 år. Han er også dømt for å ha holdt sin egen datter i fangenskap i en maoistisk kollektiv i London.

Hjernevasket

Balakrishnan har vært en maoistisk kultleder kjent som Comrade Bala. Ifølge britisk rett har han mishandlet og hjernevasket følgerne sine til å tro at han er en gudelignende skikkelse. Han forsikret seg om at de var for redde for å flykte fra den radikale gruppen han ledet i Sør-London.

Datteren, Katy Morgan-Davies (33), ble født inn i kulten. Hun hadde nesten aldri vært ute før faren ble arrestert for tre år siden.

Nå forteller hun for første gang hvordan det var å vokse opp med en kultleder som far.

Se henne beskrive farens vannvittige stormannsgalskap øverst!

– Han var Gud

– Som barn trodde jeg han var allvitende. Han var Gud. Herskeren over universet, og alt han sa var sant, sier Katy til Associated press.

Aravindan Balakrishnan ble dømt til 23 år i fengsel i Southwark Crown Court i London 6. januar. REUTERS/Andrew Winning
Aravindan Balakrishnan ble dømt til 23 år i fengsel i Southwark Crown Court i London 6. januar. REUTERS/Andrew Winning Foto: Andrew Winning

– Han elsket vold og totalitære diktatur. Jeg tror han drømte om å være som Stalin eller Mao eller Pol Pot. Han ville at alle skulle høre på bare ham, og hvis de ikke adlød ville han drepe dem umiddelbart, sier hun.

Hun sier at hun aldri hadde vært ute, og at det ble det normale for henne. Hun forteller at nabobarna av og til sto ved gjerde og kikket inn på henne. Da sa de voksne at barna var fascistiske agenter som ville lure henne bort fra kollektivet for å drepe henne.

Suicidal som seksåring

– Jeg var suicidal flere ganger. Første gang jeg tenkte at jeg ville ta mitt eget liv, var jeg seks år, forteller hun.

Hun begynte å lengte etter umulige ting.

– Jeg ønsket at jeg kunne si hva jeg ville uten å bli drept eller få kastet en forbannelse på meg. Jeg hadde lyst på hull i ørene og å bleke håret. Bare sånne små ting, ler hun.

– Jeg fantaserte om at glassboblen skulle knuse og jeg kunne bli fri, sier hun.

Følgere støtter fortsatt lederen

75-åringen var i utgangspunktet siktet sammen med sin kone, Chanda (67). Hun forsvarer fremdeles ektemannen, og sier dommen er politisk forfølgelse. Se video til høyre.

– De sier jeg har stockholmsyndromet, men det har jeg ikke

Paret kan ifølge politiet knyttes til minst 13 adresser der de skal ha mishandlet de tre kvinnene både fysisk og psykisk siden begynnelsen av 1980-tallet.

Katy sier farens oppførsel ødela forholdet hennes til moren.

– Ødela moren

– Hun gjorde alt for å overbevise ham om at hun satte ham over meg. Jeg har hørt at hun var et godt menneske. Men kulten ødela henne sier Katy.

Katy sier hun tilgir faren for det han har gjort. Hun er lettet over dommen, men hun ønsker ikke at han skal lide.

– Han er faren min, tross alt, sier hun.