VANT I SUNDBYS FRAVÆR: Petter Northug jr vant kongepokalen og NM på ski i skiathlon. Han tror det ville blitt mye verre om Martin Johnsrud undby hadde vært på start. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT I SUNDBYS FRAVÆR: Petter Northug jr vant kongepokalen og NM på ski i skiathlon. Han tror det ville blitt mye verre om Martin Johnsrud undby hadde vært på start. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Northug: – Sundby kunne ødelagt oss i dag

Men Petter Northug føler seg trygg på at han har store nok baller til å utfordre Sundby.

Petter Northug gjorde som han ville på dagens 30 km med skibytte i NM. Som vanlig satte mosbyggen inn det siste støtet på oppløpet. Da kunne verken Sjur Røthe eller Niklas Dyrhaug følge 30-åringen.

– Jeg kjenner at jeg har litt trening i kroppen. Jeg er glad for at det ikke ble noe råkjør i dag. Det sitter en i Oslo som kunne ødelagt oss tre, sier Northug.

Etterlyste konkurrenter med baller
Etter torsdagens 15 km klassisk uttalte Martin Johnsrud Sundby at konkurrentene burde finne frem ballene sine. Da hadde han som eneste løper valgt å gå 15 km på blanke ski. Konkurrentene følte seg ikke komfortabel nok til å gjøre det samme.

Northug mener han har store nok baller til å utfordre Røa-løperen.

– Etter løpet i dag hadde jeg ikke store baller, men i morges var jeg ganske fornøyd med dem, gliser Northug, før han blir mer alvorlig.

– Martin Johnsrud Sundby har vært fantastisk gjennom hele sesongen. Han har lagt listen. Alle som jager ham vet at vi må heve oss. Det er kanskje vanskelig midt i en sesong, men neste sesong må vi ta et steg eller to, sier Northug.

Sang Northugs favorittlåt
Etter NM-seieren fikk Northug hilse på Kong Harald.

– Det var stort å få kongepokalen av ham. Vi pratet om løpet og det som skal skje neste helg i Kollen. Vi bør ta oss en lunsj snart, smiler Northug.

På vei til pressekonferansen etter løpet ble Northug fulgte av en rekke små barn fra Tromsø. Barna prøvde å få Northugs oppmerksomhet ved å synge den lokale Mosvik-festsangen «Mannjpip i pompen». Det satte Northug pris på.

– Det var nesten litt rørende. Det kan sammenlignes med å høre nasjonalsangen etter mesterskapsgull. Sånn er det når man er fra Mosvika og hører lokale favoritter synges blant publikum. Da jeg var mindre var ikke sanget laget. Jeg gikk på skole med dem som har laget sangen (bandet Guttelim, red. anm.). På den tiden hadde ikke bandet lært seg så stygge ord, sier Northug.