PÅ FJERDE: Kenneth Gangnes. Foto: Scanpix
PÅ FJERDE: Kenneth Gangnes. Foto: Scanpix Foto: Alik Keplicz

Gangnes bak tre slovenere i Sapporo

Kenneth Gangnes hoppet til fjerdeplass i verdenscuprennet i hopp i Sapporo. Nordmannen ble slått av de tre slovenerne Peter Prevc, Domen Prevc og Robert Kranjec.

Gangnes var på fjerdeplass med poengsummen 139,7 etter et hopp på 128,5 meter i første omgang. Den nybakte NM-vinneren lå kun 1,7 poeng bak Kranjec på annenplass.

I annen omgang gjorde 26-åringen et nytt godt hopp og strakte seg til 131,5 meter. Han fikk i tillegg gode stilpoeng, men avstanden til slovenerne økte. Likevel ble Gangnes beste ikke-slovener med fjerdeplassen.

Beste av de slovenske hopperne var Peter Prevc. Verdenscuplederen var suveren med 131,5 og 136,5 meter. Han vant foran lillebror Domen Prevc. Kranjec ble nummer tre. Opp til pallen skilte det 3,6 poeng for Gangnes.

Ingen andre nordmenn kjempet om topplasseringer i lørdagens verdenscuprenn. Joachim Hauer ble nest beste nordmann på 16.-plass med hopp på 122 og 123,5 meter.

Johann André Forfang hadde en dårlig første omgang og lå på 29.-plass, men hoppet seg opp til 21.-plass med 126 meter i annen omgang. (©NTB)