PRESIDENTKANDIDAT: Hillary Clinton talte i Dubuque i Iowa på fredag. (AP Photo/Andrew Harnik)
PRESIDENTKANDIDAT: Hillary Clinton talte i Dubuque i Iowa på fredag. (AP Photo/Andrew Harnik) Foto: Andrew Harnik

Clinton hadde 22 topphemmelige dokumenter på privat epost

E-post-skandalen fortsetter for presidentkandidat Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obama-administrasjonen bekrefter for første gang at Hillary Clintons hjemme-server inneholdt høyt graderte statshemmeligheter.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Det er i totalt 22 e-poster at det er funnet dokumenter med høyeste sikkerhetsgradering.

37 sider

Det skal være snakk om 37 sider med informasjon som sees på som særlig sensitiv.

Clinton har tidligere innrømmet at hun ikke burde brukt sin private epost i jobbsammenheng, men avviser at hun har brutt loven.

– Jeg bestemte meg for å bruke min private konto for anvendelighetens skyld, noe som var lov. Når jeg ser tilbake, ser jeg at det hadde vært bedre å bruke to ulike telefoner og to ulike epostkontoer, sa Clinton i fjor.

Arkiveringsproblemer

Clinton hadde ingen offisiell epostadresse da hun var utenriksminister mellom 2009 til 2013, men brukte en privat epostkonto.

Det kan ha vært i strid med amerikansk arkivlov, som fastslår at all tjenestekorrespondanse skal bevares for ettertiden.

Mye av kritikken som har vært rettet mot Clinton i forbindelse med epost-bruken, har handlet om hvorvidt de rette tingene er blitt arkivert.

Det amerikanske utenriksdepartementet sier de har mottatt 55.000 sider med eposter fra Clinton. Spørsmålet kritikerne stiller er om alle relevante eposter er overlevert departementet for arkivering.