Voldsomme angrep i Stockholm

En stor gruppe svartkledde og maskerte personer skal ha angrepet mennesker som ser ut til å ha utenlandsk opphav i Stockholm, ifølge Aftonbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opp mot 100 svartkledde og maskerte menn skal også ha yppet mot politi og vektere i det sentrale Stockholm fredag kveld. Ifølge Aftonbladet gikk mennene først løs på personer med utenlandsk utseende i området rundt sentralstasjonen i den svenske hovedstaden.

En film som avisen har publisert, viser flere svartkledde personer i sammenstøt med vektere på Sergels torg midt i byen.

Tidligere på kvelden ble politiet informert om at flere folk med tilknytning til forskjellige fotballmiljøer planla å samles i Stockholm på kvelden.

– Politiet har vært i kontakt med disse flere ganger i løpet av kvelden og har jobbet med å splitte gruppene. Det roet seg ned etter rundt en time, sier Fredrik Nylén i stockholmspolitiet.

Før angrepene skal flygeblader med teksten «Det er nok nå!» ha blitt spredt på sentralstasjonen. Politiet vil imidlertid ikke bekrefte at personene har høyreekstreme holdninger. (©NTB)