ANKER: Arfan Bhatti anker dommen han fikk i tingretten. Foto: Heiko Junge / Scanpix
ANKER: Arfan Bhatti anker dommen han fikk i tingretten. Foto: Heiko Junge / Scanpix Foto: Junge, Heiko

Ferdig sonet, men Bhatti anker likevel dom for vold mot kona

Den profilerte islamisten Arfan Bhatti (38) anker voldsdommen på 14 dagers fengsel som han ble idømt i Oslo tingrett, selv om straffen anses som ferdig sonet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Selv om dommen er ferdig sonet, ønsker Bhatti å få lagmannsrettens og eventuelt Høyesteretts vurdering av om politiet lurte kona hans på en ulovlig måte da de hentet inn en samtalelogg fra helsevesenet, sier forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

Oslo tingrett dømte Bhatti til 14 dager i fengsel for å ha dyttet eller kastet sin 30 år gamle kone mot en sengekant slik at hun fikk store smerter i fjor sommer.

Kvinnen ringte først inn til AMK-sentralen med tydelig store smerter og pusteproblemer og ba om hjelp. I samtalen kom det fram at ektemannen hadde dyttet henne. Kort tid etter ringte hun opp igjen to ganger og sa hun følte seg bedre og ikke trengte hjelp. Dette festet ikke politiet lit til, og tok ut siktelse og etter hvert tiltale, på eget initiativ.

Både kona og Bhatti har nektet for at noe straffbart har skjedd. Sentralt i anken til Bhatti står spørsmålet om politiet har brukt lovlige metoder for å innhente samtaleloggene fra AMK.

– Saken reiser viktige spørsmål om man i mindre alvorlige saker kan stole på helsevesenet, eller om de har fri flyt til politiet, sier Elden.

(©NTB)