Klarer Alexandra (19) imponere dommerne med Katy Perry-låt?

19-åringen innrømmer at hun frykter én av dommerne når hun skal inn i auditionrommet i Idol. Hør henne synge for TV2.no her!

Det vrimler av spente mennesker med firesifrede klistremerker med Idol-logo i Nydalen Studios i Oslo.

I fredagens episode av talentprogrammet får vi se at sirkuset har tatt turen til hovedstaden. Én av dem som venter på å gå inn til de fire dommerne for å forsøke å synge seg til en plass videre i konkurransen, er Alexandra Rotan (19).

– Det er veldig rart å være her. Nå er dagen kommet! Det er en stund siden jeg meldte meg på, og det har gått veldig fort. Jeg har gjort masse forberedelser, så nå må jeg bare kick ass, sier hun til TV 2.

Har alltid vært Idol-klar

Drømmen om å delta i jakten på Norges neste popstjerne, har vært der lenge.

– Det har egentlig alltid vært en drøm å være med på Idol. Jeg har fulgt med på Idol så lenge jeg kan huske. Og så har jeg alltid hatt lyst til å være med selv. Så da tenkte jeg «hvorfor ikke være spontan og bare yes, nå gjør jeg det»! Så det var en spontan avgjørelse!

I fredagens program, får vi se Alexandra synge Katy Perrys «Firework» foran dommerne. Hun er fullt klar over at det ikke var det letteste hun kunne valgt.

– Det er en veldig krevende låt, men jeg føler at den kan vise dybde i stemmen og lyse toner. Så jeg håper at den faller i smak!

Se Alexandra synge «Firework» for TV2.no øverst i artikkelen!

Frykter Ina mest

Bak dommerbordet sitter manager og tidligere artist Gunnar Greve Pettersen (33), rapper Øyvind «Vinni» Sauvik (39), låtskriver og artist Ina Wroldsen (31) og musikkanmelder Sandeep Singh (29).

På spørsmål om hvem det er mest skummelt å skulle synge foran, nøler Alexandra et sekund før hun svarer.

– Jeg vet ikke helt. Jeg tror kanskje Ina, for jeg vet selv hvor dyktig Ina er til å synge. Hvor flink hun er! Det er sikkert det som gjør det. Hun er sikkert kjempegrei, men man har alltid litt sånne fordommer, ler 19-åringen.

– Hvem har du mest lyst til å imponere?

– Det må være Gunnar Greve. Han er liksom Idol-historiens far, så å få hans tilbakemeldinger, gleder jeg meg til. Hvis han er positiv, blir jeg glad!

– Å gå videre ville betydd alt

Til vanlig studerer den sprudlende deltakeren på Universitetet i Oslo, i tillegg til at hun spiller håndball. Hun forteller at hun nå håper Idol skaper muligheter for henne innen musikken.

– Det ville betydd alt å gå videre. Musikk er alt for meg. Jeg har lyst til å jobbe med musikk, jeg har lyst til å gjøre musikk hver dag til enhver tid. Det å gå videre er bare et steg nærmere at drømmen går i oppfyllelse.

  • Om Alexandra går videre eller ei kan du se i Idol i kveld klokken 20.00 på TV 2.