HYLLES: Admiral P, som hedres i lørdagens «Hver gang vi møtes», sleit veldig med økonomien før musikkarrieren skjøt fart. FOTO: VEGARD BREIE / TV 2
HYLLES: Admiral P, som hedres i lørdagens «Hver gang vi møtes», sleit veldig med økonomien før musikkarrieren skjøt fart. FOTO: VEGARD BREIE / TV 2

Admiral P hadde ikke penger til strømregningen:

– Det var en veldig j**lig følelse

Admiral P forteller åpent om de økonomiske problemene i «Hver gang vi møtes».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Philip «Admiral P» Boardman (33) hedres i lørdagens «Hver gang vi møtes», og i programmet forteller han åpent om tiden da han var fattig.

Kuttet strømmen

Vinteren 2010 hadde Boardmans musikkarriere ennå ikke tatt av, og han sleit med med å få ting til å gå rundt økonomisk. Han forsøkte å kombinere musikken med vanlige yrker. Han tok truckførerlappen og sendte ut masse jobbsøknader.

– Jeg prøvde å finne jobb. Jeg var oppvaskhjelp, hjalp til på kjøkkenet, jobbet på sykehjem, vaktmester, og jeg var litt på sosialen. Jeg fikk høre fra alle at jeg måtte slutte med musikken. «Du må få deg jobb». Jeg prøvde, men musikken trakk meg alltid til siden, sier han.

Det ble så ille at han ikke kunne betale strømregningene, og midt på vinteren ble strømmen stengt. Det var en særdeles vond følelse for tobarnsfaren.

– Vi sleit til og med med å betale strømmen, så de stengte strømmen. Det var ganske kaldt, husker jeg. Når barna ikke kan gjøre lekser uten lys, så er det pappa sin skyld. Det var en veldig jævlig følelse.

Gjennombruddet

I 2011 kom EP-en «Jobber overtid» og singelen «Snakke litt». Han så på dette som sitt siste forsøk i musikkbransjen.

EP-en og singelen ble Admiral Ps store gjennombrudd. «Snakke litt»-singelen solgte 20.000 eksemplarer – dobbel platina – i løpet av noen måneder, og lå 18 uker på VG-lista og peaket på en fjerdeplass. EP-en «Jobber overtid» solgte 8000 eksemplarer.

Suksessen gjorde at han opptrådte på blant annet VG-listashowet, «Allsang på grensen» og et Statoil-arrangement i Kroatia med Madcon, Ravi, Linn Skåber og Henning Kvitnes.

Til tross for suksessen, følte han seg fremdeles som karen som ikke kunne betale strømregningen. Han klarte ikke å nyte suksessen.

– Jeg gjorde ikke det, ass. Jeg hadde så mye annet å tenke på og jeg hadde masse gjeld. Det føltes ikke riktig at jeg skulle plutselig være en stjerne i Norge. Det føltes ikke riktig, forteller han.

  • Admiral P hylles i «Hver gang vi møtes» som sendes lørdag klokken 20.00 på TV 2.